Volkswagen Arteon 2017

Tijdens de Autosalon van Genève heeft Volkswagen de nieuwe Arteon voorgesteld. Dit model positioneert zich boven de Passat. Vanaf medio 2017 is hij in Nederland te verwachten. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Van studie- naar productiemodel

In maart 2015 tijdens de autobeurs in Genève, toonde Volkswagen de Sport Coupé Concept GTE. Binnen 24 maanden tijd is dan uiteindelijk de productieversie tot stand gekomen, namelijk de Arteon. De productie vindt plaats in de fabriek in Emden, Duitsland. Deze zomer rollen de eerste modellen van de band.

De Arteon is te herkennen aan het nieuw ontworpen front, met daarin de LED-koplampen en dagrijverlichting verwerkt. De verchroomde lamellen lopen naadloos over de gehele breedte van de auto, terwijl onder de wielkasten maximaal 20 inch grote lichtmetalen velgen gemonteerd kunnen worden.

Drie uitvoeringen

De Arteon komt in drie uitvoeringsvarianten op de markt. Naast de basisuitvoering is ‘ie er ook als Elegance, die extra luxe biedt. Ten slotte is ook de R-Line leverbaar. Deze kenmerkt zich door zijn sportieve uitstraling.

MQB-platform

Volkswagens nieuwste model, de Arteon, staat op het modulaire MQB-platform. De motoren zijn daarin dwars ingebouwd, dit om ruimte te besparen. De nieuwe Arteon meet 4.862 mm in lengte, 1.871 mm in breedte en 1.427 mm in hoogte, terwijl de wielbasis 2.841 mm bedraagt. Volgens het merk biedt dit nieuwe model veel beenruimte aan vijf inzittenden, en heeft de bagageruimte een inhoud van 563 liter. Door middel van de inklapbare achterbank, is dit te vergroten naar 1.557 liter.

Vermogen van 150 tot 280 pk

De Duitse autofabrikant levert de Arteon met keuze uit TSI-benzine- en TDI-dieselmotoren. Het vermogen varieert van 150 tot 280 pk. Alle krachtbronnen zijn te koppelen aan een DSG-transmissie. De krachtigste TSI- en TDI-motoren zijn standaard voorzien van deze automatische versnellingsbak en vierwielaandrijving.

Nieuwe assistentiesystemen

Hij wordt geleverd met onder meer het Active Info Display, een head-up display en het nieuwe Discover Pro-infotainmentsysteem met 9,2 inch touchscreen. Door middel van handgebaren, is het systeem te bedienen.

Adaptieve cruise control is aanwezig in de Arteon, wat ook geldt voor dynamische bochtenverlichting en Emergency Assist.

Categorieën