i30 fastback n

De Hyundai i30 N viel bij ons zo goed in de smaak, dat we staan te springen om de komst van de i30 Fastback N. Deze modelvariant combineert de prestaties van de reguliere versie, met een veel fraaier gelijnde koets. Op de Autosalon van Parijs is hij voor het eerst te bewonderen.

Geïntegreerde spoiler

Je herkent de i30 Fastback N sowieso aan de N-badges, maar ook aan zijn honingraatgrille, sportieve bumperwerk en dubbele uitlaatpijp. Ook vallen de mooi ontworpen velgen op, die in 18- of 19 inch formaat leverbaar zijn. Verder ontdekken we een geïntegreerde spoiler op de achterklep en zwarte accenten.

Binnenin is er eveneens het een en ander aangepast. Zo spreekt Hyundai over een sportstuur en versnellingspook met N-logo, en kunnen we uiteraard ook sportstoelen verwachten.

Onder de motorkap

In het geval van de Hyundai i30 Fastback N draait het ook om de prestaties van de motor. Net als in de i30 N vinden we onder de motorkap een viercilinder 2.0 liter turbomotor. Net als bij dit model, kun je kiezen uit twee versies (Standard of Performance). Het vermogen bedraagt respectievelijk 250 of 275 pk. Allebei produceren ze 353 Nm koppel, maar wanneer de overboost-functie wordt benut bedraagt het koppel zelfs 378 Nm.

Acceleratie van 0 naar 100 km/h neemt 6,4 seconden in beslag voor de Standard-versie. Wie het Performance Package kiest geniet van een i30 Fastback N die over hetzelfde kunstje 6,1 seconden doet. De topsnelheid komt in beide gevallen neer op 250 km/h.

De prijzen volgen op een later moment.

Categorieën