Opel Combo Tour 2018

Het vervolg op de meest praktische gezinsauto van Opel staat in de startblokken. Voorzien van de laatste technologie zal de nieuwe Combo Tour vanaf november arriveren bij de dealer. Opel heeft dan ook de prijzen bekendgemaakt en de Combo Tour is dan ook per direct te bestellen.

Vernieuwd ontwerp en standaard rijk uitgerust

De nieuwe Opel Combo Tour is compleet nieuw ontworpen. Dankzij onder andere de schuifdeuren achter blijft het design wel herkenbaar. De nieuwe Combo Tour is uit te voeren met zowel 5 of 7 zitplaatsen. De standaard lengte van 4,4 meter is met de Lengte 2-uitvoering te verlengen met 35 centimeter. Standaard is de Combo Tour rijk uitgerust met onder andere airconditioning, Radio met Bluetooth, verstelbare bestuurdersstoel met arm- en lendesteun en een 3,5 inch kleurendisplay. Optioneel is dit uit te breiden met bijvoorbeeld een 180 graden achteruitrijcamera, Head-up Display en een multimediasysteem met 8-inch touchscreen.

Ruimte in overvloed

De doelgroep voor de nieuwe Combo Tour is de praktische rijder. Naast de mogelijkheid om 5 tot 7 personen te kunnen te vervoeren is ook het laadvermogen zeer royaal te noemen. De standaardversie beschikt over een laadruimte met een inhoud van 597 liter. Voor de Lengte 2-uitvoering is dit 850 liter. Wanneer dan ook nog de stoelen achterin neer klapt dan is dit bij de standaardversie te vergroten tot 2.126 liter en bij de Lengte 2 zelfs 2.693 liter. Voor extra lange voorwerpen is de passagiersstoel voorin ook neer te klappen. Een handige optie voor het maximaal laden van de kofferbak is de achterruit die apart te openen is ten opzichte van de achterklep.

Standaard veel veiligheidsassistenten

Op gebied van innovatie ontbreekt er niks in Combo Tour. Tot de standaarduitrusting behoren onder andere voetgangersdetectie, Lane Keep Assist, Hill Start Assist, Cruise Control en verkeersbordherkenning. Een nieuw onderdeel in het assistenten pakket is de Flank Guard, dat manoeuvreren op lage snelheid moet assisteren.

Voorbereid op de Euro 6d-TEMP emissie

Voor de Combo Tour zijn zowel benzine- al dieselmotoren beschikbaar. Al deze motoren zijn voorbereid op de toekomst en voldoen al aan de strenge emissienorm (Euro 6d-TEMP) die in september 2019 wordt ingevoerd. De motoren zijn beschikbaar met zowel een handgeschakelde vijf- als zesbak. Voor de 1.5 liter diesel met 96 kW/ 131 pk is een achttrapsautomaat beschikbaar. De met Quickshift-technologie uitgeruste automaat is een primeur in dit segment.

De nieuwe Opel Combo Tour is vanaf nu te bestellen voor een vanaf prijs van €28.327.-. Vanaf november dit jaar zullen de eerste exemplaren de Nederlandse wegen gaan betreden.

Categorieën