Nissan Townstar

Het derde deel van de drieling is bekend! Na het onthullen van de nieuwe Citan en de nieuwe Kangoo is nu ook het Nissan-neefje aan de beurt. Ook al lijken ze allemaal op elkaar, toch is de Townstar net een beetje anders

Uiterlijk en innerlijk vertoon

Op het eerste gezicht lijkt de Nissan Townstar veel overeenkomsten te hebben met de Franse variant van Renault. Dit klopt natuurlijk, het is tenslotte vrijwel dezelfde auto. Maar, de neus van de Nissan is toch echt anders. Dit geeft de Townstar een karakteristiek Nissangezicht dat wat ons betreft goed gelukt is.

In de Townstar voel je je als god in Frankrijk. Dit komt vooral omdat het interieur volledig is overgenomen vanuit de Renault Kangoo. Het enige verschil is het logo voor je neus in het midden van het stuurwiel. Dit is opvallend, want de Citan heeft wel andere stijlelementen in het interieur, zoals een eigen stuur, multimediasysteem en luchtroosters.

Nissan Townstar interieur
Nissan Townstar interieur

Nissan gaat de 1.3 liter benzinemotor met 130pk en 240Nm in het vooronder van de Townstar lepelen, dit is natuurlijk logisch want het is dezelfde motor als in de Kangoo. Maar, Nissan meldt niets over zowel een dieselmotor als een kleinere benzinevariant.

Als de bliksem

Nissan wil vooral veel aandacht schenken aan de elektrische Nissan Townstar. De Townstar levert meer vermogen dan de Kangoo, zo heeft deze 75 kW (102 pk) terwijl de Townstar beschikt over 90 kW (122 pk).

Of er nog een aandrijflijndans komt tussen Renault en Nissan is nog niet bekend. Wellicht krijgen we straks nog een minder krachtige Townstar of een Sterkere Kangoo.

Ook zal de Townstar een 20 kilometer grotere range hebben dan de Kangoo, met een totaal van 285 kilometer. Het verschil en de uiteindelijke ranges zullen nog wat veranderen naarmate de auto’s ook echt worden geproduceerd.

De elektrische Townstar
De elektrische Townstar

Laad maar

De Townstar kan worden opgeladen met een standaard lader die max 11 kW kan laden. Optioneel is een 22 kW lader. Met een snellader kan je een maximaal vermogen van 75 kW laden, wat zorgt dat je in 42 minuten en tachtig procent volle accu hebt.

De Townstar komt ook met een achterbank! Deze uitvoering is bedoeld om te concurreren met de vijf- tot zevenpersoonsbusjes van onder andere Opel en Peugeot. Er komen kekke kleuren, en daar zijn we dol op.

De introductiedata en prijzen zijn nog niet bekend.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *