De Ford Kuga is een goede hit voor Ford. Het merk werkt hard aan het volledig elektrificeren van hun modellen. De SUV is al jaar en dag een begrip op de Nederlandse weg en is al 3 jaar lang de best verkopende PHEV op Europese wegen. Het nieuwe model introduceert een aantal goede updates. Ook komen er een aantal nieuwe uitvoeringen. Ford beloofd een verbeterde functionaliteit en een strakke lay-out.

Keuze is reuze

Met verschillende uitvoeringen in het verschiet hoopt Ford weer een groot publiek aan te trekken. Er is keuze uit de nieuwe Active X voor de avonturiers. De Titanium krijgt een grote hoeveelheid aan chromen sierlijsten. Al is het dus het “instapmodel” je gaat het er nooit aan zien. Dan is er de ST-line. Deze van oudsher sportieve versie krijgt een grotere haaienneus-grill met een discrete lagere spoiler op de voorbumper. Ook komen verschillende carrosserie onderdelen in de door de klant gekozen kleur. Als laatste komen we aan bij ST-line X met zijn chromen bumperinzetstukken, rode remklauwen en het ST-line X logo in de stoelen.

Active X


Het nieuwste familie lid in de Kuga familie is de Active X uitvoering. Deze robuustere uitvoering is ontworpen voor mensen die houden van avontuur. Of de Camping waar de auto hoogst waarschijnlijk gebruikt gaat worden. De X staat hoger op zijn pootjes en ziet er stoerder uit met zwarte accenten, instaplijsten en borduurwerk op de zetels.
Gelukkig mag de Active X ook genieten van technische upgrades. Daarmee is het dus geen cosmetische ingreep zonder inhoud, een beetje zoals de Kardashians. De voorophanging is 10mm hoger en de achterkant 5mm. Dit zorgt natuurlijk voor meer ruimte tussen planeet aarde en de kostbare onderdelen van de auto. Als kers op de taart krijgt de Active X een nieuwe rijmodus. Trail-drive modus zorgt dankzij slim schakelen van verschillende systemen voor meer grip op zachte ondergronden zoals modder.

Infotainment en technologie


Liefhebbers van technologie kunnen met de vernieuwde Kuga hun hart op. De auto’s worden standaard geleverd met Fords nieuwe SYNC 4 systeem. Dit vernieuwde systeem met een 13.2-inch touchscreen mag gebruik maken van spraakbediening, draadloze Apple Carplay en Android Auto. Tegenover het oude systeem SYNC 3 is er wel dubbel zoveel rekenkracht. Natuurlijk is er ook sprake van een geavanceerd navigatiesysteem met cloud connect. Dankzij de 5G connectiviteit komen er in de toekomst ook over-the-air updates naar de auto. Het instrumentencluster is volledig digitaal en past zich aan aan de rijmodus van de auto.

dankzij andere handige functies zoals een 360-graden camera en een slim adaptive cruise control blijft rijden met de SUV lekker overzichtelijk. Via de 360 camera is zoomen mogelijk. zo kan de bestuurder op een vervelend stoeprandje letten van de Mcdrive.

Trekken tot je een ons weegt


Met een maximaal trekvermogen van 2.100 kilogram zal de bestuurder niet snel te kort komen. Dankzij de Trailer Connection checklist kan de bestuurder makkelijk controleren of een aanhanger goed aangesloten is. Daarbij beschikt de Kuga over een Trailer Tow Navigation. Dit betekent dat de bestuurder kan aangeven hoe lang de combinatie auto en aanhanger is. Met die informatie kan het SYNC 4 systeem slim schakelen en een navigatie route aanpassen zodat krappe bochten of andere obstakels vermeden worden.

Ford brengt het licht


Letterlijk. Met de nieuwe Kuga brengt Ford een hoop snufjes voor de verlichting. Standaard krijgt de auto volledige LED-koplampen. Deze komen met een grootlicht-assistent waardoor er vaker met fellere lampen gereden kan worden. Ook is er een Tourist Mode. Stel u gaat op vakantie naar Engeland dan kan de auto het lichtbeeld aanpassen zodat u niemand verblind. Als het weer eens regent houdt de Kuga hier zelf rekening mee en kan het lichtbeeld aanpassen dankzij het zogenoemde Bad-Weather Light. verdere functies zijn de handige bochtenverlichting. Als laatste is er iets dat Ford Sign based Light noemt. dit gebruikt de camera achter de voorruit om verkeersborden te herkennen. daarmee kan de auto dingen zoals voetgangers of fietsers extra verlichten.

Functionaliteit voorop


Met een laadruimte tot 553 liter zal er niet enorm snel een ruimtegebrek zijn. Met het benoemde maximaal trekvermogen van 2100 kilogram is ook het trekken van een aanhanger geen probleem.
Ford meld het reduceren van fysieke knoppen in het interieur. Of dit een succes is moet zich blijken. Wel geven ze aan dat belangrijke functies altijd zichtbaar en makkelijk toegankelijk zijn.
De combinatie van de 2.5 liter benzinemotor en elektromotor zorgt voor een systeemvermogen van 243pk (178KW). De WLTP-homologatie laat een gemiddeld verbruik zien van 0.9L/100km. Volledig elektrische rijden is mogelijk tot een opgegeven 69km. Geïnteresseerde van de nieuwe Kuga kunnen de auto direct bestellen met prijzen vanaf €43.350.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *