Kia Optima Sportwagon PHEV

De vernieuwde Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid heeft zó een uitgebreide standaarduitrusting dat Kia vertrouwt op een hele lijst van afkortingen om het overzichtelijk te houden. Zo hebben ze het zelf over de Optima SW PHEV, dat scheelt weer een mondvol. Misschien is het ook de reden dat de PHEV alleen leverbaar is als stationwagon, dan past alles er tenminste in.

Frisse facelift

Met de vernieuwde Optima Sportswagon PHEV zijn alle uitvoeringen voorzien van de facelift. Onder andere een andere grille en vernieuwde verlichting zorgen voor een frisse uitstraling. Ook is er een nieuwe set 17-inch lichtmetaal beschikbaar. Ook de kleuren opties zijn uitgebreid met het nieuwe ‘Runway Red’. Verder is het uiterlijk van de Optima SW PHEV voorzien van blauwe accenten zoals een blauw lijntje op de grille, achterbumper, sideskirts  en een blauw logo op de zijkant. Accenten die we kennen van bijvoorbeeld de volledig elektrische Kia e-Niro. De Sportswagon heeft een bagageruimte van 440 liter. De achterbank kan in drie delen worden neergeklapt, waardoor een bagageruimte van maar liefst 1574 liter ontstaat.

Maar uiteraard is het datgene wat zich onder de motorkap bevindt wat de Optima Sportwagen PHEV zo speciaal maakt. Een elektromotor met een 11.26 kWh batterij gekoppeld aan een ook niet kinderachtige 2.0 liter benzinemotor zorgen voor de aandrijving. Samen leidt dit tot een vermogen van 151 kW/ 205 pk. De Optima SW PHEV kan maar liefst 62 kilometer puur elektrisch rijden. De Optima SW PHEV is alleen verkrijgbaar met een 6-traps automaat, dus zelf roeren is er niet meer bij.

Zeer complete standaard uitrusting

Als we de complete standaarduitrusting zouden benoemen dan zou dit een heel langdradig artikel worden. Noemenswaardig zijn de LED-verlichting voor en achter, premium audio, verwarmde voorstoelen en schuif/kanteldak die standaard is op alle uitvoeringen. Naast de standaard DynamicPlusLine is de ExecutiveLine nog rijker uitgerust. Uiteraard is de Optima SW PHEV standaard ook voorzien van alle wenselijke snufjes zoals een 8-inch infotainment-scherm, draadloos opladen van de mobiel en voorbereiding voor Apple CarPlay en Android Auto.

Op het gebied van veiligheid biedt Kia een hele lijst met afkortingen. Wat dacht je van AEB (noodremassistent), SCC (adaptive cruise control), BSD (dodehoekdetectie), LKAS (rijbaanassistentie), DAW (vermoeidheidsdetectie), AVM (camera’s rondom) of RCTA (verkeersdetectie achter)? De ExecutiveLine is tevens voorzien van parkeerhulp, door Kia aangeduid als SPAS.

Meer afkortingen

Kia meld zelf een gemiddeld verbruik van 1.4l/ 100 km. Om dit te bereiken wordt de bestuurder actief geadviseerd door het ECO-DAS-systeem. Dit bestaat uit CGC, dat op basis van de navigatie adviseert of je moet remmen of alleen gas los moet laten, en uit PEC, dat je adviseert op basis van topografie.

Zoals elke Kia heeft ook de Optima Sportswagon Plug-In Hybrid 7 jaar of 150.000km garantie, ook op de elektrische aandrijflijn en accu’s. De prijzen beginnen bij 44.395,- Euro en is vanaf nu bij de dealer te bestellen.

Categorieën