Aston Martin bestaat 110 jaar en heeft tijdens deze mijlpaal het nieuwste model in de DB-serie onthuld. De Aston Martin DB12 is volgens de autobouwer de ‘eerste Super Tourer’ op de markt. Dit model heeft een upgrade gekregen en is gemaakt voor de meest kritische bestuurder. Het moet zowel een auto zijn om afstanden mee af te leggen als even een stuk het gas volledig openschroeven.

DB12

De DB12 moet natuurlijk voldoen aan de hoogste eisen. Er is tenslotte een F1-team met dezelfde naam, dus kun je geen ‘sport gebakje’ op de markt brengen. Qua verbrandingsmotor is dat ook zeker gelukt, de DB12 heeft een V8 twin-turbo-motor. Deze levert 670 pk met 800 Nm aan koppel. Dit wordt met een 8-traps automatische tranmissie overgebracht naar de wielen. Dit zorgt voor een 0 naar 100 in 3.5 seconden. De motor is daarnaast volledig met de hand gebouwd. Aston Martin is een samenwerking aangegaan met audiopartner Bowers & Wilkins. Net als de nieuwe Volvo EX90 wordt de DB12 voorzien van een nieuw geluidssysteem.

De DB12 is onder andere gebouwd voor dit soort bochtige wegen.

Interieur

Het interieur lijkt op het eerste gezicht meer op de cockpit van een vliegtuig dan op die van een auto. Het scherm in het midden ligt onder een vreemde hoek. Dit zie je bij andere autofabrikanten niet en het is maar zeer de vraag of je alles makkelijk van het scherm kan aflezen. Qua afwerking ziet het er allemaal piekfijn uit. Het bruine leer komt goed tot zijn recht in combinatie met het zwarte dashboard.

De ‘cockpit’ van de DB12.

Eerste exemplaar

De allereerste DB12 is verkocht voor anderhalf miljoen euro! Tijdens het Cannes International Film Festival is deze geveild onder de bezoekers. Het geld van de verkoop gaat naar het goede doel, de amfAR. Dit is de Foundation for Aids Research, dat zelf een gelijknamig gala had tijdens het Film Festival. De DB12 is gesigneerd door zowel Fernando Alonso als Lance Stroll, coureurs bij het F1-team van Aston Martin. De volgende productie modellen zullen qua prijs ergens rond de 3 ton liggen, gebaseerd op de prijs van de DB11.

De eerste DB12 tijdens de veiling op het Cannes International Film Festival.
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *