Terug naar wat voor de meeste van ons heel lang geleden is: de driewieler! Maar waarom hebben we daar eigenlijk afscheid van moeten nemen? Een driewieler kan toch ook snel en leuk zijn? Het Canadese merk Daymak dacht precies hetzelfde en claimt met de Daymak Spiritus de snelste driewieler ter wereld te hebben.

Even terug naar het begin

Het Canadese merk Daymak probeert met hun elektrische scooters en dergelijke voertuigen een bijdrage te leveren aan elektrische mobiliteit. Dit was echter niet de oorsprong van het idee. Het begon met een vaders zoektocht naar een cadeau voor zijn dochter in 2001. De zoektocht naar een elektrische scooter bracht hem echter op een dood spoor. Dus ja, dan maar zelf iets ontwerpen en op de markt brengen, toch?

Spiritus, de elektrische driewieler van Daymak.

Na een lastige start met veel importproblemen, kon deze vader eindelijk elektrische scooters verkopen vanuit zijn schuur. Net zoals de bij markt voor elektrische auto’s, groeide de vraag naar deze elektrische scooters hard! Dat gebeurde zo snel, dat zijn garage te klein werd om de verkoop bij te houden. Als één van de snelst groeiende Canadese merken gingen de zaken de juiste kant op. Veel gewonnen prijzen en verkochte voertuigen later is de vader eigenaar van het grootste e-bike distributiecentrum in Canada.

Vooraanzicht van de Spiritus.

Snelste elektrische driewieler ooit

De Spiritus is een driewieler voor twee personen met mogelijkheid tot onder andere autonoom rijden. Hij heeft een twaalf-speakers audiosysteem en zonnepanelen voor energiewinst. De specificaties van de Spiritus vallen niet tegen… Met 150 pk, 400 km range en een batterij tot 60 kWh, trekt deze driewieler van 0 tot 100 km/uur in 1.8 seconden. De snelste versie (de Ultimate versie) kost overigens wel een leuke 125.000 euro. De Deluxe versie doet 6,9 seconden over de sprint van 0 naar 100 km/uur, maar kost dan slechts 16.000 euro.

Stel je bent nieuwsgierig geworden, dan moet je toch echt nog even wachten. De Spiritus komt pas in 2023 op de markt, als alles soepel verloopt voor Daymak. Voor meer info kun je natuurlijk kijken op de website van Daymak zelf.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *