Dacia Spring Concept (4)

Het Frans-Roemeense merk Dacia, dat met name bekend is van veel ruimte voor weinig geld, heeft nu ook een elektrisch model gepresenteerd. Met de veelbelovende naam ‘Spring’ wil Dacia met dit conceptmodel laten zien dat het aan de vooravond staat van een nieuwe koers. Doel van de Spring is om de meest betaalbare elektrische auto van Europa te produceren.

Dacia Spring

Elektrisch voor de particulier

Hiermee hoopt Dacia vooral de particuliere klanten over te halen tot het kopen van een elektrische auto. Een nobel streven, aangezien het merendeel van de elektrische auto’s op dit moment nog bestaat uit leaseauto’s.
Toch is deze ambitie voor Dacia misschien wel haalbaar. Op dit moment heeft Dacia met 6,5 miljoen klanten naar eigen zeggen al het grootste aandeel in Europa voor wat betreft particuliere verkopen.

Dacia Spring achterlichten

Dacia Spring is een stapje hoger

Uiteraard gaat Dacia ook mee in de Europese trends van SUV’s. Opvallend aan de Dacia Spring Concept zijn de oranje accenten die overal zijn aangebracht. We zijn benieuwd of die ook het uiteindelijke productiemodel gaan halen. Dacia zoekt het met LED-verlichting aan de voorzijde daarnaast een stapje hogerop de luxe-ladder. Aan de inzittenden is ook gedacht, de binnenruimte biedt namelijk plaats aan vier personen, met ieder een eigen zetel.

Dacia Spring ledkoplampen

Dat de nieuwe Dacia Spring goedkoop is, heeft echter ook zijn prijs. Zo is de actieradius volgens WLTP een zeer bescheiden 200 kilometer. Hiermee kan Dacia dan ook niet anders dan de Spring als stadsauto in de markt zetten, wat het Frans-Roemeense bedrijf dan ook doet. Vanaf 2021 kunnen we de Dacia Spring bij de dealers verwachten. Ondanks de claim dat het de goedkoopste elektrische auto moet worden, zijn de prijzen nog niet bekend gemaakt. We houden je op de hoogte.

Categorieën