mini corona spoke velgen

In deze tijd wil je je naam niet negatief verbinden met corona. Dat is begrijpelijk, maar wat nu als je al de corona-benaming gebruikte voordat men ooit van COVID-19 (a.k.a. corona) gehoord had? Lees hier het verhaal van MINI over hun lichtmetalen velgen voor de MINI Electric.

MINI was er eerder dan corona

Het is duidelijk dat MINI niets opzettelijk verkeerd gedaan heeft. Het is gewoon een kwestie van een slechte timing, waardoor je nu ineens voor grote kosten komt te staan om de benaming overal te veranderen. De naam voor de lichtmetalen velgen van de MINI Electric: Corona Spoke 2-Tone werd namelijk al vele maanden vóór COVID-19 gekozen. Onze testauto MINI Electric had ook al deze velg-benaming.

mini corona spoke testauto

Was het een noodzakelijke naamswijziging? Niet echt, maar ik denk dat MINI het zekere voor het onzekere wilde, en dat snappen we wel. Het Coronavirus heeft de wereld op zijn kop gezet, en geen enkel automerk wil hier negatief mee verbonden zijn.

Halo koplampen, Corona Rings en Angel Eyes

Bovendien is dit niet de eerste keer dat de BMW-groep de naam Corona gebruikt. Hun cirkelvormige “Halo” koplampen “Corona Rings” en “Angel Eyes” hadden al deze benaming sinds 2000. Het is gewoon een kwestie van pech hebben om nu een ​​nieuwe wieldesign deze naam te geven.

MINI Corona Spoke 2-Tone

MINI Corona Spoke wordt Power Spoke

De MINI Corona Spoke velgen worden nu tot Electric Spoke 2-tone velgen omgedoopt. Misschien past dit ook wat beter bij het design van “Britse stopcontacten”. Je moet wel een beetje met scheve ogen kijken om het te zien. Er zal wel een flinke vergadering aan vooraf gegaan zijn. Één ding is zeker, door deze naamswijziging staat MINI wel weer in de krant (of in ons geval online).

Categorieën