Citroën CXperience Concept 2016

Citroën trekt eind september op Franse bodem het doek van de CXperience Concept tijdens de Autosalon van Parijs. De beurs is voor het publiek geopend van 1 t/ m 16 oktober 2016.

Groot studiemodel

De CXperience Concept is qua afmetingen een groot studiemodel. De lengte, breedte en hoogte bedragen respectievelijk 4,85 m, 2,00 m en 1,37 m. De wielbasis meet 3,00 m.

De nieuwste creatie van Citroën staat op vijfspaaks 22 inch lichtmetalen wielen, en is gespoten in de speciale lakkleur Mizuiro. Het front van de CXperience Concept is eveneens bijzonder: zo is de LED-dagrijverlichting gekanteld in de vorm van een ‘V’, en bestaan de koplampen uit drie delen. Deze zijn bovendien vlak vóór de wielkasten geplaatst.

Net als de LED-strips aan de voorzijde, zijn ook de achterlichten gevormd als een gekantelde letter ‘V’.

Opvallend interieur

Citroën heeft zich overduidelijk uitgeleefd in het interieur: het Franse merk combineerde houten inleg met felgele bekleding. Deze kleur is deels terug te vinden op het dashboard, maar geheel aanwezig op de stoelen, middenconsole en binnenzijde van de portieren. Daarnaast bevinden er zich diverse verchroomde details.

Een element dat bijna het volledige dashboard siert, is het 19 inch grote touchscreen. Hiermee is alles te bedienen, van airconditioning tot navigatie.

Tevens monteerde Citroën de ConnectedCam, dat alles filmt of fotografeert wat de bestuurder voor zich op de weg ziet. Vervolgens kunnen deze beelden gedeeld worden op social-media.

Aandrijflijn

De CXperience Concept wordt aangedreven door een benzinemotor (levert ongeveer 150 tot 200 pk) en elektrokrachtbron (109 pk). Wanneer het vermogen van beiden wordt gecombineerd, bedraagt het meer dan 309 pk. Schakelen gebeurt geheel automatisch door een achttraps-transmissie.

Het studiemodel heeft een 3 kWh batterij, dat zorgt voor een actieradius van ongeveer 60 km. Via het reguliere stopcontact is de accu in 4,5 uur opgeladen, maar met een oplaadstation is dit in 2,5 uur gebeurd.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën