Citroën C3 2016

Citroën onthulde afgelopen middag de nieuwe generatie C3. Dit model mag gerust een bestseller genoemd worden, aangezien hij sinds 2002 ruim 3,5 miljoen keer is geproduceerd. Rond november verwacht Citroën de nieuwe C3 in Nederland, maar in oktober is ‘ie al te bewonderen tijdens de Autosalon van Parijs. Prijzen worden later vrijgegeven.

Afmetingen

De nieuwe C3 is 3,99 m lang, 1,75 m breed en 1,47 m hoog. De wielbasis komt uit op 2,54 m en de bagageruimte is 300 liter groot.

Opvallend design

De C3 is, ten opzichte van zijn voorganger, een stuk opvallender. De nieuwe generatie heeft dan ook veel designkenmerken van de in Nederland populaire C4 Cactus. Een voorbeeld hiervan zijn de Airbumps op de flanken met omlijsting, afhankelijk van de uitvoering, in de kleur rood of wit. Het front en de achterzijde zijn, net als de rest van de auto, geheel opnieuw ontworpen. Tevens schonk Citroën veel aandacht aan de aerodynamica, wat onder meer het brandstofverbruik ten goede komt.

Het interieur van de vorige C3 is niet meer te herkennen. Voor het eerst beschikt dit model over het Citroën Connect Nav-navigatiesysteem, waarbij de bediening via een 7 inch touchscreen werkt. Daarnaast heeft de C3 de ConnectedCam Citroën aan boord, dat achter de achteruitkijkspiegel is gemonteerd. Hiermee kan de bestuurder foto’s en korte video’s maken van wat hij/zij voor zich ziet op de weg. Daarna is het mogelijk om de media te delen op social-media.

Tevens is de C3 leverbaar met Apple CarPlay, MirrorLink en Android Auto. Het laatstgenoemde besturingssysteem is vanaf begin 2017 beschikbaar.

Motoraanbod

Het motoraanbod van de Citroën C3 bestaat uit één benzine- en dieselmotor. De driecilinder PureTech-benzinekrachtbron verschijnt in drie vermogensvarianten op de markt, namelijk met 68, 82 of 110 pk. De sterkste benzineversie is voorzien van een Stop & Start-systeem, wat ook geldt voor de BlueHDi-dieselmotor met 75 of 100 pk. Alle motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak, maar kort na de lancering zal Citroën ook een EAT6-automaat aanbieden.

Hulp- veiligheidssystemen

De C3 is leverbaar met diverse hulp- en veiligheidssystemen, zoals Hill Start Assist, Lane Departure Warning, Blind Spot Warning en Coffee Brake Alert. Ook is er een achteruitrijcamera met parkeersensoren beschikbaar.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën