Citroën SpaceTourer 4x4 Ë Concept 2017

Het Franse automerk Citroën onthult op de komende Autosalon van Genève de SpaceTourer 4×4 Ë Concept. Deze avontuurlijke concept-car is sterk afgeleid van Citroëns reguliere SpaceTourer, maar wie goed kijkt ontdekt duidelijk de verschillen.

Hogere bodemvrijheid

De Citroën SpaceTourer 4×4 Ë Concept maakt gebruik van 60 mm hogere bodemvrijheid, en is gebaseerd op de compacte XS-versie van de productie-SpaceTourer. De afmetingen zijn als volgt: 4,60 m in lengte en 1,90 m in hoogte.

Avontuurlijk design

Het uiterlijk van de Citroën SpaceTourer 4×4 Ë Concept is avontuurlijk te noemen, en is te herkennen aan de bumperbeschermers aan de voor- en achterzijde, de speciale mat aluminium dakdragers en het 4×4-logo dat prijkt onder de buitenspiegels en op de achterklep. Verder zijn de banden voorzien van sneeuwkettingen.

Het avontuurlijke busje heeft een hoge zitpositie en een interieur met veel comfort, aldus het merk. Zo zijn de portieren te openen en te sluiten zonder handen, en is de bagageruimte toegankelijker doordat de achterruit geopend kan worden. Ten slotte zijn er opbergvakken aanwezig met een totale capaciteit van 74 liter.

Uitschakelbare vierwielaandrijving

Onder de kap van de SpaceTourer 4×4 Ë Concept huist een 150 pk sterke BlueHDi 150 S&S-dieselkrachtbron. Standaard wordt deze gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Tevens is dit model voorzien van uitschakelbare vierwielaandrijving, ontwikkeld door Citroëns partner Automobiles Dangel. 

Veiligheidssystemen

De SpaceTourer 4X4 Ë Concept is voorzien van een reeks aan veiligheidssystemen. Denk bijvoorbeeld aan Trafic Sign Recognition met Speed Limit, Dynamic Light Assist, Lane Departure Warning, Active Safety Brake, Collision Risk Alert en adaptieve cruise control.

Categorieën