Citroën E-Berlingo Multispace 2017

Citroën breidt zijn modellenaanbod uit met een elektrische variant: de E-Berlingo Multispace. De Nederlandse importeur verwacht hem in september bij de dealers. Prijzen volgen op een later moment.

Kwestie van wachten

Aangezien Citroën, net als Peugeot, deel uitmaakt van de PSA Group, komt de introductie van de E-Berlingo Multispace niet onverwachts. Peugeot onthulde namelijk vorige maand de Partner Tepee Electric, en dus was het enkel wachten op Citroëns variant hierop.

Rijbereik van 170 km

Onderhuids zijn beide modellen identiek. De E-Berlingo Multispace is eveneens voorzien van een 67 pk sterke elektromotor met 200 Nm maximumkoppel. Twee lithium-ion batterijen (samen 22,5 kWh) zorgen voor een elektrisch rijbereik van 170 kilometer. 

Afhankelijk van de stroomsterkte, neemt het volledig opladen 8,5, 12 of 15 uur in beslag. Optioneel kan de klant kiezen voor een snellaadmodus. Hiermee kost het 15 minuten voor een halve lading, en één half uur om het accupakket 80% op te laden.

7 inch touchscreen optioneel

Qua uitrusting zit de E-Berlingo Multispace ruim in zijn spullen. Denk onder meer aan airconditioning, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, een radio/CD-/MP3-speler en een bandenspanningscontrolesysteem. Verder omvat de standaarduitrusting een snelheidsbegrenzer en twee zijschuifdeuren, gelijk aan dat van de Partner Tepee Electric.

Tevens levert Citroën optioneel een 7 inch touchscreen en achteruitrijcamera. Andere opties zijn navigatie en parkeersensoren vóór.

Categorieën