Citroën E-Méhari Styled by Courrèges 2017

Het Franse automerk Citroën introduceert de E-Mehari ‘Styled by Courrèges’. Dit model is exclusief te noemen, want er worden slechts 61 exemplaren gebouwd. Op de persdag (12 september) is hij tijdens IAA Frankfurt te zien.

195 elektrische kilometers

Net als de reguliere E-Mehari, is ook de speciale uitvoering 100% elektrisch aangedreven. De elektromotor met een vermogen van 68 pk, haalt gemiddeld 195 elektrische kilometers. Dit is te danken aan het batterijpakket van 30 kWh. Accelereren van 0-60 km/h gaat in 7,3 seconden, terwijl zijn topsnelheid ligt op 110 km/h.

Op smaak gebracht door Courrèges

De gelimiteerde E-Mehari is tot stand gekomen door de samenwerking van twee Franse merken: Citroën en Courrèges. Hij meet 3,80 m in lengte, 1,73 m in breedte en 1,65 m in hoogte. De bagageruimte heeft een capaciteit van 200 liter. Bij het neerklappen van de achterbank ontstaat er maar liefst 800 liter.

Het exterieur kenmerkt zich door de vaste hard top met zijruiten, en de exterieurkleur Vinyl Black. Aan de binnenkant ontdekken we een nieuw dashboard en nieuwe zittingen, dat door Courrèges is ontworpen.

Zoals we eerder omschreven, zijn er slechts 61 stuks van dit model beschikbaar. Dit aantal verwijst naar het jaar dat Courrèges is opgericht. De Citroën E-Mehari ‘Styled by Courrèges’ is helaas niet voor Nederland bestemd.

Categorieën