chiptekort autobranche

Het chiptekort in de autobranche zal u niet ontgaan zijn. Met dank aan de coronacrisis die zorgde voor de (tijdelijke) sluiting van zo’n 90 % van de productiesites van elektronische chips én een dwarsliggend containerschip in het Suez-kanaal.

Heel wat autofabrikanten leveren hun nieuwste modellen momenteel af zonder bepaalde opties. Denk aan schuifdaken of digitale dashboards. Deze kunnen niet gemakkelijk na aflevering geïnstalleerd worden. Echter, in veel gevallen hoeft het chiptekort niet voor een vertraagde aflevering te zorgen, denk aan achteruitkijkcamera’s of elektrische kofferklep-openers. Bedrijven zoals het Hoeseltse Vos Car Electronics zien hierdoor de vraag naar elektronische en elektrische auto-onderdelen sterk toenemen.

Chiptekorten invullen

Vos Car Electronics is specialist in aftermarket onderdelen voor de automotive sector. Eigenaars Steven Claus en zoon Jonas Claus merken goed dat de jongste tijd ook heel wat nieuwe klanten de weg vinden naar hun bedrijf.

Steven Claus Jonas Claus in magazijn
zoon en vader Claus in hun magazijn

“De impact van de chipcrisis is inderdaad sterk merkbaar. Logisch. Tegenwoordig heb je die chips nodig voor zowat alle elektronische toepassingen, ook voor dingen waar mensen vaak niet bij stilstaan. Denk bijvoorbeeld aan automatische kofferklep-openers. Mensen moeten soms maandenlang wachten op hun nieuwe auto, enkel omdat dit onderdeel niet voorradig is. Ofwel moeten ze hun nieuwe wagen zonder dat onderdeel afhalen. Dat is natuurlijk frustrerend”, vertelt Steven Claus. “Via onze webshop hebben we een ruim assortiment van dit soort ‘schaarse’ elektronische onderdelen in voorraad. Op die manier kunnen we de wachttijden voor private én professionele klanten aanzienlijk inkorten. Zowel op vlak van levering als installatie.”

chips op moederbord

Evenwaardig aan het origineel

Steven Claus en Jonas namen in 2020 Vos Electronics over. Ze richten zich vooral op importeurs, groothandels en installateurs. Die zijn natuurlijk gebaat bij het aanbod en de snelle service. “We hebben inderdaad een enorme voorraad aan toepassingen waarmee we snel kunnen ‘depanneren’. We werken bovendien enkel met OE-equipment: hoogkwalitatieve producten die evenwaardig zijn aan de originele uitrustingen”, legt Jonas uit. “Via onze webshop bieden we een uitgebreid overzicht van het aanbod. We hebben ook een hele reeks handleidingen beschikbaar voor onze klanten. Handig voor wie beslist om het ontbrekende stuk in zijn nieuwe personenwagen of bestelwagen zelf te installeren.”

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *