Inmiddels vliegen de Chinese automerken je om de oren. Het is alleen de vraag welke er daadwerkelijk een plek gaan veroveren in het Nederlandse straatbeeld. Sommige merken zijn net geïntroduceerd en hebben nog geen auto rondrijden, terwijl andere merken in het buitenland en inmiddels in ons land maandelijkse duizenden exemplaren verkopen. Hoe zit dat eigenlijk met Build Your Dreams?

Historie

BYD is in China al jaren lang een gerenommeerd bedrijf. Waar het is 1995 begon als grootste fabrikant voor telefoon batterijen, is het inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste, naast Geely en Chery, autofabrikanten van China. Vanwege de kennis in batterijtechnologie is de overstap naar EV’s een logische keuze. Warren Buffet (één van ’s werelds grootste investeerders) heeft in 2008 aandelen gekocht van BYD. Dit heeft deuren geopend voor het Chinese bedrijf om naamsbekendheid en export te vergroten in andere delen van de wereld. In 2013 mocht BYD zelfs elektrische taxi’s leveren aan Rotterdam in de vorm van een test, de BYD e6.

De BYD e6 als taxi in Rotterdam.

Modellen

De verkoopcijfers van BYD hebben wereldwijd nogal geschommeld. Sinds 2021 zit er elk jaar een enorme stijging in de verkoop van het aantal exemplaren. De maand augustus zijn er in totaal bijna 300.000 nieuwe BYD auto’s verkocht, ruim 50% meer dan vorig jaar. Het overgrote deel is verkocht in China en maar een paar procent in Europa.

De Atto3, Tang, Han, Dolphin en Seal zijn nu te bestellen. Er zitten nog twee andere modellen aan te komen, namelijk de Seal U en een kleine elektrische bedrijfswagen, de ETP3. De BYD-familie bestaat uit een hatchback, crossover, sedan en SUV. De importeur van BYD Nederland is Louwman. Hiermee heeft BYD zichzelf gekoppeld aan een bekende, gerenommeerde importeur. Dit moet vertrouwen wekken bij de consument.

De BYD Atto3 is een crossover die tijdens de rijtest goed is bevallen.

Toekomst

Ondanks dat BYD nu zeven modellen in de etalage heeft staan, zullen er in de toekomst meer bij komen. Als de verkoopcijfers wereldwijd zich zo blijven ontwikkelen, rijden er binnen een aantal jaar een stuk meer BYD auto’s rond op de Nederlandse wegen. Momenteel is BYD al één van de grootste EV bouwers. Met de nieuwe bedrijfswagen zullen ze weer een ander publiek aanspreken. Wordt Build Your Dreams leidend in de auto-industrie? Misschien wel, wij houden het in de gaten!

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *