BMW 2 Serie Active Tourer 2018

Na de vernieuwde BMW 2 Serie Coupé en 2 Serie Cabriolet, is het nu tijd voor de opgefriste 2 Serie Active Tourer. Ook de ruimere Gran Tourer is herzien. Beide modellen staan vanaf maart bij de dealers.

Optisch gewijzigd

Het gaat om zowel optische als technische aanpassingen. Het exterieur is opnieuw ontworpen. Dit is zichtbaar aan de nieuwe voor- en achterbumper en grotere uitlaatpijpen. De optionele LED-koplampen zijn eveneens nieuw.

De klant kan voortaan kiezen uit twee nieuwe carrosseriekleuren, genaamd Jucaro Beige en Sunset Orange. Ook is het aanbod velgdesigns verder uitgebreid. De 2 Serie Active Tourer en 2 Serie Gran Tourer staan op 17, 18 of 19 inch wielen.

Verbeterde motoren

BMW heeft de huidige benzine- en dieselmotoren verder verbeterd. De Duitsers hebben o.a. het koelsysteem, de nokkenas en turbo tegen het licht gehouden. Het vermogen varieert van 109 tot 231 pk voor de 2 Active Tourer. De 2 Serie Gran Tourer is beschikbaar met motoren van 109 tot 192 pk.

De plug-in hybride 225xe iPerformance Active Tourer blijft leverbaar. Hij heeft 224 pk aan systeemvermogen en een elektrische actieradius van 45 kilometer.

Categorieën