BMW M340i (10)

Het goede nieuws blijft maar binnen komen. Eerst was er natuurlijk al het nieuws dat er een volledig nieuw ontwerpen 3-serie op de markt zou komen. Voor die tijd waren er de geruchten van de 8-serie (cabrio en M8) en die werd dan ook snel gepresenteerd. Maar nu komt BMW weer met iets nieuws wat betrekking heeft op de 3-serie modellen. De BMW M340i staat namelijk in zijn volle glorie op de foto.

Nieuw exterieur 

De foto’s van de nieuwe 3-serie kun je overal op internet vinden. En de BMW M340i lijkt daar natuurlijk op. Toch is de M340i anders dan de anderen. Allereerst heeft ‘ie een sportiever uiterlijk gekregen, want ja mensen, het betreft hier een M-model. Wel een M-Performance model, maar die letter M heb je in the pocket! Mercedes en Audi houdt jullie hart maar vast.

Bij een M hoort natuurlijk ook sportief uiterlijk. Sportievere voor- en achterbumpers, dikke M-velgen (18- of 19-inch lichtmetalen velgen), 2 mooie uitlaatpijpenblokken (lees: blokken) met een goed geluid en nog veel meer om op te noemen. De lijnen van deze auto lopen erg mooi in elkaar over. Deze M340i kun je absoluut missen. Het is een prachtplaatje in de straat waar iedereen wel jaloers op wordt. Zie hiervoor ook de foto’s. Deze spreken voor zich. 

Onder de motorkap van de BMW M340i

Naast een sportief uiterlijk zijn er natuurlijk ook verschillen te benoemen onder de motorkap ten opzichte van de “normale” 3-serie. De M340i komt met een 3,0 liter zescilinder met 374 pk en 500 Nm. Om al het vermogen kwijt te kunnen zit er standaard vierwielaandrijving, xDrive zoals BMW dat noemt, op en dit kan ook niet teruggebracht worden naar alleen achterwielaandrijving. Die functie zit er niet op, dus de mensen die wilden driften op de achterwielen, worden helaas teleurgesteld. Maar… iets anders leuks om te vermelden is dat deze krachtpatser van 0-100 km/h sprint in 4,4 seconden. Bedenk dat de vorige M3 er 4,1 seconden over deed. Deze M340i is dus echt een serieus, snelle bak! Eentje waar je ongelofelijk veel plezier van gaat hebben. Over plezier gesproken. De 8-traps Steptronic automaat is daarbij ook standaard en dat knalt, naar eigen zeggen, echt lekker door.

Design aan de binnenkant

Het design van de nieuwe 3-serie krijgt een hele nieuwe uitstraling vergeleken met de vorige generatie. De basis blijft het hetzelfde, maar toch zie je dat dit een nieuwer model is. Grotere schermen, een ander multifunctioneel stuurwiel, andere sierlijst-keuze etc. Tevens is het gebied waar de tellers staan ook veranderd. Deze zijn nu volledig digitaal. Je kunt dit vanaf nu helemaal naar je eigen smaak inrichten.

Is dit dan het laatste nieuws binnen de 3-serie modellen? Nee, dat natuurlijk niet. Want er komt ook een M3, maar helaas moet daar nog even op gewacht worden en is tot nu toe de enige snelle uitvoering binnen de 3-serie. De nieuwe BMW 3-serie wordt in maart 2019 gepresenteerd en de M340i in juli 2019. Nog even wachten dus, maar we houden jullie op de hoogte!

Categorieën