BMW 8 cabrio

BMW had natuurlijk al de coupé versie aangekondigd van de 8 Serie, maar vanaf volgend jaar kun je ook met een open dak rijden. Wie wil dat nou niet, een BMW 8-serie cabrio? Geniet van het rijden met een open dak niet in je eentje. Niet met zijn tweeën, maar met zijn vieren. Het dak bestaat uit een klassieke soft-top die elektrisch bedienbaar is en nog eens heel stil werkt. Verder heeft de soft-top een minimaal gewicht en een akoestisch comfort in een uitstekende vorm. Het dak opent of sluit in slechts 15 seconden en bij een maximale snelheid van 50 km/u. Verkrijgbaar in een standaard zwarte uitvoering of voor de unieke rijders onder ons: in Anthrazit Silber.

Introductie BMW 8 cabrio

De introductie van de nieuwe 8 Serie Cabrio vindt plaats in maart 2019 en komt in 2 motorvarianten.

Als eerste natuurlijk een diesel variant. Een 840d met een zescilinder, 320 pk, 680 Nm en xDrive. Vierwielaandrijving, dus altijd handig!

Daarnaast, jaja, een M850i met uiteraard een V8 in combinatie met 530 pk en 750 Nm. Ook de M850i heeft xDrive. Sprintje van 0-100 km/u? Dat doet deze M850i Cabrio in 3,9 seconden. Ik zeg: verkeerslichtje pakken!

Schakelen is voor veel mensen allang verleden tijd en ook de nieuwe 8 Serie Cabrio is uitgerust met een 8-traps Steptronic automaat. En die schakelt, zoals we weten, zeer goed.

Design van de cabrio

Over het design valt natuurlijk veel te bespreken. Helemaal verrassend is het natuurlijk niet, omdat er al wat foto’s gelekt waren. En bij logisch nadenken is het gewoon de 8 Serie Coupé met een open dak. Niet spannend dus. Wel ziet de 8 Serie Cabrio er erg mooi uit. Heeft elegante lijnen, maar toch ook weer sportief. Helemaal met het dak open worden die lijnen nog eens extra benadrukt. Wanneer je ergens zou rijden is er 1 ding wat er dan zeker gebeurd. Opvallen! Iedereen zal even over hun schouder kijken wat voor auto daar langs komt rijden. En als ze dan eenmaal kijken dan zien ze de brede, sportief vormgegeven achterkant die de lage en dynamische uitstraling versterkt. Over de achterkant gesproken, met het dak dicht kunt je 350 liter bagage meenemen. De coupé daarentegen kan 420 liter meenemen.

Vind je je 840d Cabrio nog niet sportief genoeg? Dan kun je natuurlijk altijd nog de bekende M-onderdelen toevoegen. Bij de M850i zijn de meeste M-onderdelen al toegevoegd en ziet die er al heel sportief uit.

Hedendaagse luxe

Wat is nu tegenwoordig een auto zonder de benodigde luxe waar je niet zonder kunt. Telefoon opladen? Dat kan draadloos, dus je hoeft niet gaan lopen frutselen met kabeltjes. Luisteren naar je favoriete muziek met een Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System, stoelventilatie voor in de zomer en de portieren sluiten met de Automatic Soft Close functie. Verder kun je door BMW Digital Key toegang tot de auto en het starten van de motor. Alles kun je regelen via je smartphone. Je kunt dus, naast mailen, WhatsAppen, bellen, ook nog eens je BMW besturen met je smartphone. Hoe vet is dat?!

Tot slot, is dit dan het laatste model uit de 8 Serie? Nee, absoluut niet! Binnenkort volgt er namelijk nog een echte M, de M8. Naast de M8 komt er nog een derde carrosserievariant bij: de 8 Serie Gran Coupé. Ook binnen de 8 Series is de keuze weer ruim genoeg om jouw favoriete model te kiezen.

Categorieën