BMW i3 For the Oceans Edition

BMW heeft een speciale uitvoering van de i3 gelanceerd: de i3 For the Oceans Edition. Voor elke verkochte i3 For the Oceans Editions, doneert BMW 1000 euro aan “een bedrijf wat zich zonder winstoogmerk inzet voor schone wereldzeeën”.

BMW i3 For the Oceans Edition met de Noordzee op de achtergrond
BMW i3 For the Oceans Edition met de Noordzee op de achtergrond

Gerecycled plastic in het BMW i3 interieur

De BMW i3 is standaard al bijzonder duurzaam. Zo bestaat de stoelbekleding voor 34% uit gerecyclede PET-flessen, de vloermatten deels uit gerecyclede visnetten en de deurpanelen uit het blad van de malveplant.

De i3 is volgens BMW dan ook de meest duurzame elektrische auto (rijtest BMW i3s). Naast de duurzame materialen, wordt de i3 ook nog eens in een hypermoderne fabriek gebouwd. Deze draait op 100% duurzame windenergie, opgewekt door eigen windturbines.

The Ocean Cleanup

BMW noemt geen naam, maar waarschijnlijk gaan de donaties naar The Ocean Cleanup. Dit bedrijf werd opgericht door Nederlander Boyan Slat, en heeft als doel om alle oceanen plasticvrij te maken.

In september 2018 werd System 001 de Stille Oceaan opgesleept voor een eerste praktijktest. Afgelopen maart kwam de eerste partij plastic aan in de haven van Rotterdam.

Drie optiepakketten standaard op de i3 For the Oceans edition

Dat duurzaamheid niet saai hoeft te zijn, bewijst BMW met de standaarduitrusting. De i3 For the Oceans Edition wordt geleverd met drie pakketten.

Het exterieur wordt opgefrist met het sportpakket. Deze bestaat onder andere uit 20” velgen, een verlaagd onderstel en bredere wielkuipen.

In het interieur vind je standaard het Comfort Pack Advanced en het Connectivity pakket, wat onder andere bestaat uit een multifunctioneel stuurwiel, automatische airconditioning, cruise control, navigatiesysteem Professional en Real Time Traffic Information.

Interesse? Er worden slechts 100 exemplaren gebouwd. Dus wees er snel bij. Prijzen voor deze speciale en gelimiteerde BMW i3 beginnen bij € 44.995,- excl afleverkosten. Dat is € 4.000,- duurder dan de goedkoopste BMW i3. Maar als je alle opties van de For the Oceans Edition meerekent, dan is het prijsvoordeel € 6.713,-. Vergeet niet dat je voor een gelimiteerde uitvoering ook (meestal) later een hogere occasionprijs kunt vragen. Hoeveel extra argumenten heb je nog nodig?

BMW i3 For the Oceans Edition rijdend op het  strand
Hier 1 van de 100 beschikbare i3’s

Ps. De For the Oceans Edition is NIET verkrijgbaar op de BMW i3s.

Categorieën