BMW i Vision Dynamics 2017

BMW heeft tijdens IAA Frankfurt (14 t/m 24 september 2017) de i Vision Dynamics onthuld. Het is een voorbode van een snel, fraai en gelijkertijd 100% elektrisch BMW i-model.

Lange wielbasis, lage daklijn

De productieversie van de BMW i Vision Dynamics moet als aanvulling dienen op de bestaande i3 en i8. Het studiemodel is te omschrijven als een vierdeurs Gran Coupé. Dit betekent een lange wielbasis en relatief lage daklijn. Voor zo min mogelijk luchtweerstand, heeft hij nauwelijks koelopeningen. Een elektromotor heeft bovendien veel minder koeling nodig, in vergelijking met een conventionele aandrijflijn.

De voorzijde bestaat verder uit twee dubbele LED-koplampen, en een opvallend grote grille. Hierin zijn sensoren ingebouwd voor de autonome rijfuncties, aldus BMW.

BMW i Vision Dynamic: 600 km op één lading

Hoewel er geen interieurbeelden zijn, kunnen we toch rekenen op een sfeervolle werkplek. De BMW i Vision Dynamic beschikt over een glazen dak, dat doorloopt van de voor- tot achterruit. Dit komt uiteraard de lichtinval ten goede. 

Over de elektrische aandrijflijn doet BMW weinig uitspraken. Wel zijn al enkele cijfers bekend. Zo accelereert hij van 0-100 km/h in minder dan 4,0 tellen, en bedraagt de topsnelheid ruim 200 km/h. De actieradius ligt volgens het merk op 600 kilometer.

Categorieën