Skoda Superb 2017

Škoda introduceert een scala aan verbeteringen voor de Superb en Superb Combi. Het vlaggenschip gaat er qua veiligheid en infotainment flink op vooruit.

Automatische noodoproep

Het Tsjechische merk grijpt het nieuwe modeljaar aan voor de introductie van Care Connect: een automatische noodoproep. Het systeem is standaard vanaf de Ambition-uitvoering.

De automatische noodoproep wordt geactiveerd, zodra er sprake is van een ongeval of het beveiligingssysteem in werking treedt. Het is ook mogelijk Care Connect handmatig te activeren d.m.v. een knop ter hoogte van het dak.

(On)zichtbare updates

Vanaf nu beschikt de Škoda Superb over een groter touchscreen. Het Columbus-infotainmentsysteem groeide van 8 naar 9,2 inch, terwijl de ‘Swing’ nu 6,5 inch meet (voorheen: 5 inch).

Om de bestuurder te helpen bij het parkeren, is Park Distance Control uitgebreid met Manoeuvre Assist. Nu worden ook obstakels aan de voorzijde van de Superb gedetecteerd. Tevens waarschuwt het systeem niet alleen met optische/akoestische waarschuwingen, maar voert indien nodig ook een automatische remingreep uit.

Categorieën