Audi Q2 2016

Audi maakte onlangs zijn uitgebreide plannen voor de toekomst bekend. Volgens het merk wordt geïnvesteerd in nieuwe modellen, elektrische aandrijving en autonoom rijden.

Grote investering

Het Duitse merk Audi breidt in 2016 zijn productgamma fors uit met twintig nieuwe of vernieuwde modellen. Audi investeert alleen dit jaar al € 3 miljard in zijn modellenaanbod.

Nieuwe Q5-fabriek

In 2016 opent Audi een nieuwe fabriek op Mexicaanse bodem, waar de Q5 van de band zal rollen. Audi hoopt hiermee verder groeien op het Amerikaanse continent. De productie van de eerste Audi’s Q5 vindt in de tweede helft van dit jaar plaats in San José Chiapa.

Volledig elektrische SUV in aantocht

Verder bereidt Audi zich voor op zijn eerste volledig elektrische serieproductieauto. Die wordt in 2018 geïntroduceerd in de vorm van een SUV, en komt op één accu 500 kilometer ver. De fabricage gebeurt in Brussel (België), waar de Audi-fabriek over zijn eigen batterijproductie beschikt. Vanaf 2018 gaat Audi vervolgens elk jaar een auto met elektro-aandrijving lanceren.

Kaartservice HERE doet dienst

Voor de ontwikkeling van onder meer autonoom rijden, is een precieze digitale kaartservice nodig. Vorig jaar nam Audi samen met de BMW Group en Daimler de kaartdienst HERE over, wat ook in de toekomst gebruikt zal worden.

Nieuwe Audi A8

Volgend jaar, in 2017, introduceert Audi de geheel nieuwe A8. Interessant is dat het vlaggenschip van het merk zelfstandig kan rijden tot snelheden van 60 km/h.

Categorieën