Alsof het modellenaanbod van Audi nog niet uitgebreid genoeg is, komt er gewoon opnieuw een model bij. Maak kennis met de Audi A1 Citycarver! Vanaf half augustus is de auto te bestellen en in de herfst staat hij in de Audi-showrooms.

Meer bodemspeling voor Audi A1 Citycarver

De A1 Citycarver onderscheidt zich door middel van 40 millimeter meer bodemspeling, dankzij een nieuw onderstel en grotere wielen. De velgmaat bedraagt minimaal 17 inch, al zijn grotere exemplaren optioneel.

Optisch is de Audi A1 Citycarver een stoere verschijning. Net als de A1 Sportback, is de auto voorzien van een grote Singleframe grille. Als ‘Citycarver’ is die matzwart uitgevoerd, terwijl de bodembescherming een RVS-look heeft. Standaard beschikt de A1 Citycarver over een S-Line dakspoiler.

Er zijn negen carrosseriekleuren beschikbaar. Optioneel is het dak in een contrasterende kleur te bestellen, waaronder Mythis Black metallic of Manhattan Grey metallic. Wie het Black stylingpakket aanvinkt op de optielijst, krijgt tevens diepzwart gespoten carrosserieaccenten. Dit geldt voor de wielkastranden en dorpels.

Audi Virtual Cockpit is standaard

De Nederlandse importeur levert de Audi A1 Citycarver alleen in de Epic-uitvoering. Dit betekent een rijke uitrusting, bestaande uit 17 inch lichtmetalen velgen, cruise control, LED-achterlichten en een digitaal instrumentarium (Audi Virtual Cockpit).

Audi A1 citycarver
Altijd het Audi Virtual Cockpit / digitaal dashboard

Wie meer mogelijkheden wenst op het gebied van infotainment, kan kiezen voor diverse opties. Denk aan MMI Navigatie Plus, de Audi Phone Box en een Bang & Olufsen 3D-audiosysteem met 560 Watt vermogen. Het infotainmentsysteem laat zich overigens via een 10,1 inch touchscreen bedienen.

Dynamic-pakket als optie

Of dit niet genoeg is, komt Audi ook aanzetten met het Dynamic-pakket. Dit optiepakket omvat allerlei sportieve extra’s, waaronder rode remklauwen, Audi Drive Select (diverse rijmodussen) en een onderstel met instelbare dempers.

Wat de A1 Citycarver en de beschikbare opties moeten gaan kosten, is nog niet bekendgemaakt.

Categorieën