Vanaf november dit jaar staat de tweede generatie van de in 2010 gelanceerde Audi A1 in de showrooms. Wat direct opvalt is dat de nieuwe A1 Sportback voorzien is van een sportiever design. Dankzij het vernieuwde infotainment- en veiligheidssystemen moet het kleinste model van Audi zich naast de stad ook fijn gaan voelen op de langere afstanden.

Kleintjes worden groot(er)

De nieuwe A1 Sportback is een stuk agressiever ontworpen dan zijn voorganger. Waar de eerste generatie meer gekenmerkt wordt door zijn rondingen is de A1 Sportback voorzien van strakke lijnen. Met 3 luchtsleuven boven de grille is er bij het ontwerp een ode gebracht aan de Sport Quattro uit de jaren 80. Naast het volledige nieuwe ontwerp is de Sportback ook met 6 cm gegroeid. Dit resulteert in meer ruimte in de wagen, zo is er bijvoorbeeld een toename van 65 liter van de bagageruimte tot 335 liter en is dit met neergeklapte achterbank zelfs 1090 liter.

Veiligheids- en multimedia systemen uit het hogere segment

De A1 Sportback is in diverse uitvoeringen en kleurenschema’s uit te voeren en volledig naar eigen wens te personaliseren. Het interieur is sportief van karakter en is helemaal van deze tijd met een digitaal instrumentarium. Het Virtuel Display en MMI plus systeem met 8,8 inch touchscreen is afkomstig uit de Audi A8 en is zelfs in combinatie met het navigatie plus pakket uit te voeren met een 10,1 inch scherm. Op gebied van connectiviteit zijn Apple CarPlay en Android Auto de apps die je koppelen aan de auto. Betreft veiligheid is de A1 Sportback rijk uitgerust met onder andere Lane Warning system en Adaptive Cruise Control. Voor het veilig inparkeren is de A1 Sportback uit te voeren met een achteruitrijcamera en parkeerassistentie voor automatisch inparkeren.

Geen diesels voor de A1

De A1 Sportback zal alleen leverbaar worden met een viertal benzinemotoren. Waarvan twee driecilinder 1.0 liter motoren met 95 pk en 116 pk. Voor wie bij het sportieve uiterlijk ook wat meer vermogen wenst zijn er twee viercilinder motoren in de vorm van een 1.5 liter met 150 pk en een 200 pk sterke 2.0 liter motor. Een nog snellere S1 staat ook nog op de planning en zal minimaal 250 pk sterk zijn. Prijzen van de nieuwe Audi A1 Sportback zullen later bekend gemaakt worden.

Categorieën