nieuwe Audi A4

De Audi A4 is het volgende model wat een grote update krijgt. Geheel in lijn met het nieuwe Audi design-DNA is de A4 voorzien van een sportievere uitstraling. Naast een nieuw jasje is de connectiviteit en multimedia helemaal van nu. Mild-hybrid technologie zorgt voor de volgende stap in efficiëntie.

Scherpe lijnen en meer body

Met de nieuwe design taal bevestigd Audi maar weer het sportieve imago. Geheel in lijn met modellen als bijvoorbeeld de A1 Sportback is ook de A4 voorzien van scherpere lijnen. Vooral de scherp gesneden lichtunits voor in combinatie met de bredere singleframe grille zorgen voor een sportief aanzicht. Bredere gespierde wielkasten maken dit stoere design af.

Beschikbaar in drie uitvoeringen

De nieuwe Audi A4 zal beschikbaar komen in drie verschillende uitvoeringen: De Pro Line, Business edition en S edition. Voor deze uitvoeringen komen een zevental turbomotoren beschikbaar. Vier van deze motoren zullen beschikken over mild-hybrid technologie. Dankzij een 12V elektrische systeem zijn de motoren efficiënter en wordt het verbruik maximaal verlaagd met 0.3 l/100 km. Automatische transmissie is standaard op alle motoren.

Daarnaast kunnen natuurlijk de sportievere S-modellen en de Allroad Quattro niet ontbreken. De Audi S4 TDI zal worden uitgerust met een 3.0 liter V6 met 225 kW/ 347 pk en een koppel van 700 Nm. Door het gebruik van een 48V elektrisch compressor systeem is het bekende ‘turbogat’ verdwenen. De krachtbron in combinatie met een achttraps tiptronic, sportonderstel en vierwielaandrijving (quattro) maken een acceleratie van 4,8 seconden naar de 100 km/u mogelijk. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

Voor de avonturier onder ons is de Audi A4 allroad quattro de optie. Dankzij een verhoogd onderstel (35 mm), grotere wielen en robuuste stylingselementen is offroad ook geen probleem. Uiteraard zijn deze eigenschappen niet ten koste gegaan van het comfort. De A4 allroad quattro komt beschikbaar met één benzine motor en een tweetal diesels.

Connectiviteit steeds belangrijker

De nieuwe A4 is helemaal up to date als het gaat om connectiviteit. Het nieuwe MMI systeem met touch screen is te bedienen als een smartphone. Een 10,1 inch high resolution display zorgt voor een helder en duidelijk beeld. Stemcommando’s en akoestische feedback zorgen voor een fijne bediening. Dankzij Audi connect en connect plus zijn verschillende online diensten beschikbaar. Car-to-X bijvoorbeeld maakt het mogelijk jou te informeren over de snelheid die je dient te rijden om bij het volgende verkeerslicht groen te krijgen. Via de my Audi app is de smartphone te koppelen aan de auto en blijft je altijd connected.

Verwachte introductie in september

Voorlopig staat de marktintroductie van de nieuwe Audi A4 en S4 modellen gepland voor september. De prijzen en verdere specificaties volgen in een later stadium. Dus nog even wachten voor de A4 en S4 te bewonderen zijn bij de dealer

Categorieën