Tesla Roadster 2020

Uit onverwachte hoek is daar ineens de nieuwe Tesla Roadster. Het nieuwe model breekt talloze records: van acceleratietijd tot actieradius. De basisprijs bedraagt $ 200.000,- (ongeveer € 170.000,-).

Adaptieve achterspoiler voor Tesla Roadster

Het nog jonge Tesla heeft qua gamma-uitbreiding de smaak te pakken. Begin augustus was de Model 3 een feit, en nu wordt de nieuwe Tesla Roadster onverwachts onthuld.

De vormgeving is erg indrukwekkend. Golvende lijnen benadrukken zijn sportieve insteek, wat ook geldt voor zijn gigantische koolstofvezel diffuser. Andere belangrijke noemenswaardigheden zijn de vier zitplaatsen, adaptieve achterspoiler en Michelin Pilot Sport Cup 2-banden.

Tesla Roadster: onbeschrijfelijk snel

De Tesla Roadster steekt qua techniek bijzonder in elkaar. Hij beschikt over een 200 kWh-accupakket en drie elektromotoren. Volgens Tesla zijn die samen goed voor maar liefst 10.000 Nm trekkracht. 

De topsnelheid ligt boven de 400 km/h, en de sprint van 0-60 mph (0-97 km/h) duurt slechts 1,9 sec. Ook de actieradius mag genoemd worden: 620 mijlen (bijna 1.000 kilometer).

Categorieën