Škoda Octavia 2017

Škoda heeft onlangs alle prijzen van de vernieuwde Octavia en Octavia Combi naar buiten gebracht. Eind oktober werden de opgefriste versies onthuld, maar nu is ook bekend hoeveel de geüpdatete modellen gaan kosten. In maart 2017 arriveren ze bij de Nederlandse dealers.

Drie uitvoeringen

De vernieuwde Škoda Octavia en Octavia Combi zijn leverbaar in drie uitvoeringen, genaamd Active, Ambition en Style. De standaarduitrusting omvat o.a. gordijn-, knie- en zijairbags, airconditioning, elektrisch verwarmbare buitenspiegels, elektrisch bedienbare ramen vóór, cruise control, Radio Swing met 6,5 inch touchscreen en 15 inch stalen velgen.

Tevens kan de zakelijke rijder kiezen voor de rijk uitgeruste Business-uitvoering, die verkrijgbaar is als Active en Style.

Motoriseringen

Škoda biedt de Octavia-modellen aan met keuze uit drie TSI-benzineversies en twee TDI-dieselmotoren. Daarnaast is er een aardgas/groengas-versie beschikbaar: de 1.4 liter TSI G-TEC.

Het benzine-aanbod bestaat uit de 1.0 liter TSI Greentech (115 pk), 1.4 liter TSI Greentech (150 pk) en 1.8 liter TSI Greentech (180 pk). De laatstgenoemde motorvariant is enkel bestemd voor de Business-uitvoering. Dieselrijders hebben het ietwat gemakkelijker: zij hebben de keuze uit een 1.6 of 2.0 liter TDI met respectievelijk 115 en 150 pk.

Alle motoren zijn te combineren met een handgeschakelde zesversnellingsbak of automatische DSG-transmissie.

Alle vanafprijzen op een rij

Onderstaande vanafprijzen zijn inclusief BTW en BPM.

Benzine

Octavia 1.0 TSI Greentech Active (handbak): € 22.790,-

Octavia Combi 1.0 TSI Greentech Active (handbak): € 23.690,-

Diesel

Octavia 1.6 TDI Greentech Active (handbak): € 27.590,-

Octavia Combi 1.6 TDI Greentech Active (handbak): € 28.490,-

Categorieën