Škoda Kodiaq 2017

Gisterenavond vond zoals gepland de onthulling plaats van de nieuwe Škoda Kodiaq in Berlijn. Het Tsjechische merk heeft alle informatie over de nieuweling vrijgegeven, op één ding na: de prijzen. Deze volgen op een later moment. Wél is bekend dat de Kodiaq begin 2017 bij de dealers staat.

Afmetingen

De eerste grote SUV van Škoda is gebaseerd op het MQB-platform van de Volkswagen Group, dat zich vertaalt in een lager voertuiggewicht. De Kodiaq meet 4.697 mm in lengte, 1.882 mm in breedte en 1.676 mm in hoogte. De wielbasis is 2.791 mm.

Bekend ontwerp

De Kodiaq heeft een bekend ontwerp. Van begin tot eind toont de Kodiaq het familiegezicht van Škoda. De SUV beschikt over een driedimensionale radiator grille met aan weerszijden een smalle lichtunit. De LED-achterlichten zijn daarentegen hoekig van vorm.

Škoda laat de klant kiezen uit 14 carrosseriekleuren, namelijk vier unilakkleuren en tien metallicvarianten. De drie uitrustingsniveaus hebben de naam Active, Ambition en Style.

Opgeruimd interieur

Het interieur van de Kodiaq oogt op het eerste gezicht opgeruimd. Opvallend is dat de ventilatieroosters verticaal zijn geplaatst, en dat veel functies via het touchscreen te bedienen zijn. Standaard levert Škoda het Swing-infotainmentsysteem met een 6,5 inch scherm, maar optioneel is er de Bolero, Amundsen en Columbus. Alle drie de versies bieden extra mogelijkheden. Apple CarPlay, Android Auto en MirrorLink worden ondersteunt door het infotainmentsysteem.

Standaard is de Kodiaq voorzien van stoffen bekleding. Voor wie andere bekleding wenst, is er de combinatie stof/leer, leder en Alcantara. Optioneel is het model uit te rusten met een derde zitrij, terwijl de bagageruimte een inhoud heeft van 720 liter. Wanneer de achterbank is neergeklapt, is er plaats voor liefst 2.065 liter.

Vijf motoren

De Kodiaq is leverbaar met één van de vijf motoren (twee diesels, drie benzineversies). De instapper is de 1.4 liter TSI (125 pk en 200 Nm koppel, brandstofverbruik: 6,0 liter/100 km), die ook te verkrijgen is met 150 pk en 250 Nm aan trekkracht. De sterkste benzinemotor is de 2.0 liter TSI (180 pk en 320 Nm koppel).

Het aanbod dieselkrachtbronnen bestaat uit twee versies van de 2.0 liter TDI. Deze motor levert 150 of 190 pk, en produceert respectievelijk 340 en 400 Nm koppel. De basisvariant heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 5,0 liter/100 km, wat neerkomt op een CO2-emissie van 131 g/km.

Afhankelijk van de gekozen krachtbron, is er keuze uit een handgeschakelde zesversnellingsbak en een zes- of zeventraps DSG-automaat. Vierwielaandrijving is met de meeste motorversies te combineren.

Rijassistentiesystemen

De Škoda Kodiaq is voorzien van diverse rijassistentiesystemen. De volgende systemen zijn standaard of optioneel aanwezig: Tow Assist, het Area View-systeem, Front Assist (inclusief City Emergency Brake), Predictive Pedestrian Protection, adaptieve cruise control, Lane Assist, Blind Spot Detect, Rear Traffic Alert, Driver Alert, Crew Protect Assist, Multi-Collision Brake en Travel Assist met Traffic Sign Recognition.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën