Volkswagen Golf R 400 Concept 2014

Volgens het Australische Drive presenteert Volkswagen binnenkort een 400 pk-versie van de Golf R. Het debuut vindt mogelijk plaats tijdens het GTI-Treffen volgende maand of Goodwood Festival of Speed in juni.

Golf R 400 Concept

Volkswagen toonde in 2014 tijdens de autoshow van Beijing de Golf R 400 Concept, een voorbode voor een nóg snellere Golf R. Duidelijk is Volkswagen afgelopen tijd omtrent de productieversie van dit studiemodel niet geweest, maar daar komt spoedig verandering in.

“Er is misschien een verrassing op komst”

De Australische bron Drive sprak met de lokale PR Manager, en stelde de vraag of binnenkort de marktintroductie van de productierijpe Golf R 400 plaatsvindt. De woordvoerder gaf “Er is misschien een verrassing op komst” als antwoord, wat voldoende is om te stellen dat de onthulling niet lang op zich laat wachten.

Belangrijke en logische locaties voor de presentatie van de Golf R 400-productieversie is het GTI-Treffen (Wörthersee, Oostenrijk) en Goodwood Festival of Speed (Verenigd Koninkrijk).

400 pk sterk

De Golf R 400 beschikt mogelijk over een 400 pk sterke 2.0 liter TSI viercilinder motor, al lijkt de 2.5 liter TFSI vijfcilinder uit de Audi RS 3 Sportback ook een optie. Tevens gaan er geruchten rond over een overboost-functie, waardoor er 420 pk vrijkomt.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën