Daimler gaat de elektrische plannen nog verder opvoeren. De volgende stap is het bouwen van een nieuwe batterijfabriek in Noord-Amerika. De locatie daarvoor is al gevonden. De fabriek wordt namelijk onderdeel van de productiefaciliteit die de fabrikant al heeft in het Amerikaanse Alabama. Met de bouw zal vrijwel direct begonnen worden.

GLE

De keuze voor Tuscaloosa, Alabama, is niet helemaal vreemd. In de fabriek die Daimler hier heeft gaat ook de productie van de nieuwe EV, de GLE, plaatsvinden. Het is dus niet meer dan logisch dan dat alle zaken bij elkaar worden gehouden. Dat neemt niet weg dat het een belangrijke ontwikkeling is dat de fabrikant een miljard wil vrijmaken voor de batterijen en de auto in Noord-Amerika. Dit is een flinke investering.

Tesla

Een reden waarom Daimler, met name via dochteronderneming Mercedes-Benz, veel ziet in Noord-Amerika, is de concurrentieslag die het wil winnen. Het thuiscontinent van Tesla wordt door de fabrikant gezien als de perfecte plek om het verloren terrein op de frontrunner in elektrische auto’s goed te maken. Vooral de EQ-serie van Mercedes-Benz moet hiervoor gaan zorgen. Eerder werd al aangekondigd dat er zes fabrieken zullen worden ingericht voor het produceren van de auto’s die in de EQ-serie worden opgenomen. De fabriek in Alabama zat daar ook al bij. Dit is nu nog duidelijker geworden door deze stap.

Wereldwijd

Ook de plekken van de andere fabrieken zijn al grotendeels bekend. Zo heeft Daimler twee fabrieken in thuisland Duitsland aangewezen, één voor batterijen en een andere voor de auto’s. Daarnaast is het in het Chinese Peking en het Thaise Bangkok bezig met fabrieken. Of de batterijfabriek en de autofabriek in Tuscaloosa als losstaande faciliteiten worden gezien is niet bekend. In dat geval is duidelijk welke zes fabrieken het dan betreft. Zo niet, dan komt er in ieder geval nog één fabriek bij, ergens op de wereld. Mexico is een locatie waar veel geruchten over gaan.

The post Daimler bouwt gigantische batterijfabriek in Alabama appeared first on Elektrischeauto.nl.

Categorieën