Het Japanse Toyota en het Chinese Geely, eigenaar van onder andere Volvo, zijn in gesprek met elkaar. De twee partijen willen zien of zij samen kunnen werken aan bepaalde technieken. Daarbij gaat het vooral om de systemen die auto’s hybride kunnen maken. Dat hebben woordvoerders van de Japanse fabrikant aangegeven.

Koploper

Toyota is al vele jaren een koploper op het gebied van hybride. Dit is bijvoorbeeld in grote mate te danken aan de Prius. Met deze auto was de Japanse fabrikant de concurrentie lange tijd ver voor. De Chinese partij, Geely, zou interesse hebben om de techniek te kopen zodat deze gemakkelijk in de eigen auto’s te implementeren is. Dit is ook nodig, omdat bijvoorbeeld Volvo al gestopt is met het doorontwikkelen van de dieselmotor.

Modellen

Als gevolg van die keuze van Volvo, heeft Geely aangekondigd alle auto’s van het merk in de toekomst ook in hybride op de markt te brengen. Dat betekent dus dat elk model in de volledige line-up hiervan voorzien moet worden. Dit kan snel worden gedaan door de techniek die al voorhanden is direct in te kopen. Momenteel heeft het drie modellen die hybride zij. Die zijn echter lang niet zo succesvol als de vele modellen van Toyota. Die ook nog eens verschillend in uitvoering zijn allemaal. Dit maakt de Japanse fabrikant een interessante partij.

Polestar

Geely wil opschieten omdat het een aantal auto’s op korte termijn op de markt wil gaan brengen. Eén van die auto’s is de Polestar 1, die bijna klaar is. De eerste auto van de voormalige tuningdivisie die nu als ev-merk opereert moet ook in hybride op de markt komen. Dit geldt ook voor de eerstvolgende Volvo, een ev die gebaseerd is op XC40 SUV van het merk. Dat aangeklopt is bij Toyota is daardoor ineens flink wat beter te begrijpen voor alle betrokkenen.

The post Toyota en Geely in gesprek over gedeelde technieken appeared first on Elektrischeauto.nl.

Categorieën