Tesla Supercharger

Tesla opent vandaag een nieuwe Supercharger in Badhoevedorp, het zeventiende Tesla snellaadstation in Nederland dat operationeel is. Deze snelladers bieden de mogelijkheid om de elektrische Model S en Model X op te laden in een kwestie van minuten in plaats van meerdere uren. Het station is uitgerust met 20 oplaadpunten en bevindt zich bij Corendon Village Amsterdam aan de Schipholweg 275 in Badhoevedorp. Het nieuwe Superchargerstation vormt een belangrijke ondersteuning voor reizigers van Amsterdam naar Den Haag via de A4 en van Haarlem naar Utrecht via de A9.

Meer dan 425 Superchargers in Europa

Deze locatie is een van de meer dan 425 locaties in Europa waar Tesla-eigenaren hun auto kunnen laden als ze een langere trip maken. Zowel de Model S als de Model X, hebben een bereik van 417 tot 632 km (volgens NEDC) en kunnen in 20 minuten halfvol en in 40 minuten voor 80 procent geladen worden. Dit is meer dan voldoende om een volgende Supercharger in het netwerk te bereiken. Naast Superchargers zijn er in in de Benelux al meer dan 200 Destination Charging locaties. Deze opladers bevinden zich op plaatsen waar men langer verblijft, zoals hotels en restaurants, maar ook winkelcentra en skiresorts.

In Nederland zijn nabij strategische snelweglocaties al Superchargers te vinden in Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Breukelen, Dordrecht, Drachten, Eindhoven, Emmeloord, Hoorn, Horst, Oosterhout, Urmond, Vuren, Zaltbommel, Zevenaar en Zwolle. Tesla Superchargers zijn te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots. Het netwerk van Superchargers in Europa breidt gestaag uit en maakt het mogelijk om moeiteloos vanuit Noord naar Zuid-Europa te rijden. Superchargers worden op het 17-inch touchscreen van de Tesla Model S en Model X in Google Maps weergegeven.

Tesla’s missie is de transitie naar duurzame energie te versnellen met een totaal aanbod aan steeds betaalbaarder wordende elektrische auto’s. Het in California gevestigde Tesla ontwerpt en bouwt elektrische auto’s en producten voor hernieuwbare energieopslag. Tesla heeft meer dan 400.000 elektrische voertuigen geleverd aan klanten wereldwijd.

The post Tesla opent zeventiende Superchargerstation van Nederland in Badhoevedorp appeared first on Elektrischeauto.nl.

Categorieën