Skoda heeft plannen om drie elektrische auto’s te bouwen die gebaseerd zullen zijn op het betaalbare MEB-platform van moederbedrijf Volkswagen. Dat heeft het Tsjechische automerk op een persconferentie laten weten. Het is de bedoeling dat deze modellen de komende 4 jaar in productie zullen gaan. Naar alle waarschijnlijkheid zal er ook een klein en betaalbaar model tussen zitten. Dit zal de tegenhanger worden van het vlaggenschip, de Vision iV, die Skoda eerder deze maand op de Autosalon van Genève tentoonstelde.

Twee SUV’s

De CEO van Skoda, Berhard Maier, liet weten dat de Vision iV ook een conventionelere SUV naast zich zal krijgen in de line-up van het merk. Deze zal waarschijnlijk in de Mlada Boleslav fabriek gebouwd worden, naast het vlaggenschip van Skoda. De Vision iV zal in de tweede helft van 2020 in productie gaan en in het eerste gedeelte van 2021 op de markt komen. Beide auto’s zullen gebouwd worden op dezelfde productielijn als de compacte Skoda Octavia. Volgens Maier een strategische keuze die het bedrijf de mogelijkheid geeft op te schalen en aan te passen aan de wensen van de markt.

Compact en betaalbaar

De compacte en betaalbare auto, die op het moment nog geen naam heeft, zal gebouwd worden in de Kvasiny fabriek. Omdat het een instapmodel betreft zal deze gebouwd worden op het betaalbare MEB-platform van de Volkswagen Group. Op het moment is dit model nog in de planfase en was Maier dus niet in staat om echte details vrij te geven. Wel liet hij weten dat “Skoda kijkt naar een auto met beperkte specificaties, als we daar een plan voor hebben dan komen we met een duidelijk oplossing”.

Daarnaast zal Skoda dit jaar nog een volledig elektrische Skoda Citigo lanceren, een auto die gebaseerd is op de Volkswagen e-UP. Dit model zal gebouwd worden in Bratislava, Slowakije en zal een volledig elektrische radius hebben van 300 km.

Prijzen

De Vision iV Concept zal waarschijnlijk in dezelfde prijsklasse terechtkomen als de Kodiaq en Superb modellen van het Tsjechische merkt. Dat liet de verkoopdirecteur van Skoda weten. De gemiddelde verkoopprijs van een Kodiaq SUV ligt op het moment tussen de €40.000 – €45.000. Daarnaast liet hij ook weten dat Skoda een pakket zal leveren wat de consument zal overhalen om dat soort bedragen uit te geven.

The post Skoda maakt elektrische toekomstplannen bekend appeared first on Elektrischeauto.nl.

Categorieën