Jaguar F-Pace & Land Rover Discovery 2017

De levering van de Range Rover Velar start later deze maand, maar desondanks noteert Jaguar Land Rover een fraaie verkooptoename in juni. Goedlopende markten zijn o.a. China en het Verenigd Koninkrijk.

Chinese markt is gigantisch gegroeid

In totaal werden in juni wereldwijd 51.591 Jaguars en Land Rovers geregistreerd. Dit is een toename van 11,0% als we dezelfde maand vorig jaar erbij halen. Per merk gekeken leverde Jaguar 15.343 auto’s af, terwijl Land Rover 36.248 exemplaren verkocht.

Afgelopen maand transporteerde Jaguar Land Rover de meeste auto’s naar China. Ten opzichte van juni 2016, kozen 65,3% meer Chinezen voor een model van beide merken. Ook in het Verenigd Koninkrijk (+3,8%), Noord-Amerika (+3,2%) en andere Europese landen (+3,7%) steeg de verkoop. Toch zijn er markten, waar de verkoop minder goed verloopt. Dit zijn Brazilië, Rusland en het Midden-Oosten.

Verkoopimpuls door Range Rover Velar

Modellen die het wereldwijd goed doen, zijn de Jaguar F-Pace, XE en XF. Ook Land Rover mag tevreden zijn met de behaalde verkoopresultaten van de nieuwe Discovery. Waarschijnlijk zorgt de nieuwe Velar eveneens voor een verkoopimpuls, wat we later dit jaar terug gaan zien in de verkoopstatistieken.