Tesla Model 3 Pikes Peak

Crashen tijdens het racen op Pikes Peak is zowel behoorlijk spectaculair als eng om te zien. Na het zien van deze beelden, wordt dat alleen nog maar bevestigd. Zie hier de beelden van de Tesla Model 3 Performance die door Randy Pobst jammerlijk van de weg raakt en behoorlijk beschadigd.

Tesla Model 3 op Pikes Peak

Randy is een professioneel coureur en heeft de speciaal voor Pikes Peak geprepareerde Tesla Model 3 nog vóór de officiële Pikes Peak International Hill Climb wedstrijd van a.s. zondag zodanig beschadigd dat we deze Model 3 zondag niet hoeven te verwachten.

Volgens Unplugged Performance (een leverancier van aftermarket Tesla-onderdelen en -accessoires) vond de crash plaats tijdens een eerste oefensessie op het bovenste gedeelte van de berg. Ze zeggen dat Pobst ‘veel te warm’ reed en een dip raakte, waardoor de auto de lucht in gaat.

Dit alles gebeurt met een behoorlijke snelheid waardoor de Tesla ook even air-born gaat. Tesla heeft ooit wel een Roadster de ruimte ingeschoten, maar een vliegende Tesla Model 3 hebben we niet eerder gezien.

Elon Musk heeft Tesla Roadster de ruimte ingeschoten
Tesla Roadster is de ruimte ingeschoten

De foto’s van de gecrashte Model 3 (met slicks) hebben we hieronder. Credits voor de foto’s zijn voor InsideEVs.com en Unplugged Performance. Al kun je moeilijk spreken van “credits” bij het zien van deze foto’s…

We kunnen gelukkig wel melden dat de bestuurder Randy Pobst erg tevreden was over zijn eerdere sessies in het onderste gedeelte van de berg. Van alle “testvoertuigen” was de Model 3 maar liefst 26 seconden sneller dan zijn directe concurrenten. Deze elektrische auto was zelfs de beste van alle zes voertuigen waarmee hij op Pikes Peak gereden had.

Rijbeelden en lovende woorden Tesla Model 3

De rijbeelden en zijn Randy zijn positieve woorden zijn hier te zien en te beluisteren. De crash zit nog niet in deze film.

Crash Tesla Model 3 video

Voor de spectaculaire crashbeelden kun je onderstaand filmpje bekijken. Na 1 minuut gaat het jammer genoeg mis

Randy bestuurde één van de drie tesla Model 3’s die zondag mee doen aan Pikes Peak. De andere Tesla Model 3 was ook te snel voor deze baan.

Alle hoop is nu gevestigd op de 3e en laatste Tesla. Na aanstaande zondag weten we hoe snel een Model 3 over de baan heen rijdt of vliegt…

Categorieën