Renault Twingo Electric

Renault slaat nogmaals toe na de introductie van de Dacia Spring Electric, ditmaal met hun nieuwe volledige elektrische Twingo, de Twingo Electric. De Renault Twingo Electric is optimaal aangepast op de categorie compacte stadsauto’s, namelijk aangepast qua rijgedrag, actieradius en functionaliteit. Hierdoor voldoet het aan de behoeftes van de hedendaagse stadsrijders. De elektrische variant van de Renault Twingo bouwt voort op de Twingo, die al geruime tijd het bestverkochte A-segmentmodel is in Frankrijk en de op drie na bestverkochte in Europa.

Sinds de Twingo werd geïntroduceerd in 1992, heeft Renault genoeg tijd gehad om deze auto te perfectioneren. Daarom kan de elektrische variant van de Twingo volledig profiteren van een aansprekend ontwerp en personalisatiemogelijkheden, plus het elektrische karakter. Met zijn compacte formaat en slimme ruimte-indeling is de Twingo Electric een prettige stadsauto die voldoende rijplezier moet bezorgen. Net als de Twingo met verbrandingsmotor biedt de nieuwe Twingo Electric de kortste draaicirkel in zijn klasse.

Specificaties

Dankzij de 22 kWh batterij hoeft de Twingo maar één keer per week te worden opgeladen, indien hij alleen maar wordt gebruikt in het stadsverkeer. Daarentegen kan de Twingo ook voor langere ritten worden gebruikt, met een actieradius van 270 kilometer volgens de WLTP City-cyclus en 190 kilometer met de gecombineerde WLTP-cyclus zijn ook ritten buiten de stad geen probleem. Bovendien kan de Twingo Electric over het algemeen sneller opladen dan de concurrentie, dankzij de unieke Caméléon lader. Deze lader is geschikt voor snelheden tot 22 kW.

De nieuwe Renault Twingo staat vanaf november 2020 bij de Renault dealer, prijzen beginnen bij €20.590,-. Voor €299,-. kun je de volledig elektrische Twingo ook (private) leasen.

Categorieën