Logo

Pepijn van Eck

 		
Pepijn van Eck

De interesse in auto’s werd bij Pepijn al vroeg duidelijk. Toen hij twee jaar was moesten zijn ouders alle automerken en modellen opnoemen die hij zag. Niet zo gek dus dat Pepijn nu autojournalist is geworden. Naast de passie voor auto’s is hij vaak bezig met robotica en dan voornamelijk op het gebied van programmeren.

 

Wat was je eerste auto?

Een Opel Corsa C uit 2001 in een rood / oranje kleur. Overgenomen van mijn moeder en er daarna jaren plezier van gehad. Het inruilen van deze auto deed nog wel het meest pijn. De auto die ervoor terug kwam, een Astra j GTC in het geel met zwart, was een erg leuke verschijning. Dus echt spijt had ik er achteraf niet van.

 

Wat rijd je nu en waarom?

Een Volvo V40 T5 R-Design uit 2016 in de kleur bursting blue (voor de kenners onder ons). De auto is geïmporteerd uit Frankrijk, daar zijn daadwerkelijk alle opties aangevinkt. Het is een heerlijke reisauto, maar wordt natuurlijk ook gebruikt als trekauto. Met een lekkere 2.0 liter en zo’n 250 pk tovert de Volvo zo nu en dan wel een glimlach op je gezicht tijdens het rijden.

 

Wat is je droomauto en waarom?

Niet heel creatief of realistisch, maar dat is toch de Ferrari F40. Vroeger had ik altijd speelgoedauto’s van de F40 bij mijn grootouders en die is toch blijven hangen in mijn gedachten. Alhoewel een BMW M4, Hyundai Ioniq 5 N of een mooie Volvo 245 DL in de kleur Cognac ook welkom zijn.

 

Wat was je mooiste auto moment?

De roadtrips met vrienden door Europa in een Range Rover P38 met een half miljoen kilometers op de klok. Het stilvallen en de rook uit de motorkap toen we de Stelviopas over gingen zijn herinneringen die ik nooit ga vergeten. Je kon dit bakbeest zelfs starten met een schroevendraaier, hoe cool is dat!

 

Wat is je guilty pleasure?

Dat zijn er meerderen. Een BMW Z3 M lijkt mij gaaf om als extra auto te hebben en ’s zomers zo af en toe uit de garage te halen voor een toertocht. Ik moet mijzelf vaak inhouden om een Volvo 850 t5r station in de kleur cream yellow te kopen, wie weet ooit. Daarnaast staat een Ford Capri met 6-cilinder op het lijstje. Daar zal ik mijn vader namelijk erg blij mee maken.

    Meld je aan
    voor onze nieuwsbrief!

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

    Dank voor uw inschrijving!
    Wij hebben uw aanmelding ontvangen.