Logo

Bas Muyres

 		
Bas Muyres

Wat was je eerste auto?

Een zilveren Subaru Legacy, 2.0 met 165 pk uit 2004. Ik vond ‘m leuk omdat het een ondergewaardeerd, vergeten model is, ergens stond weg te stoffen in een hoekje. Uiteindelijk vond ik ‘m ook wat te saai en heb ik ‘m ingeruild voor een Alfa Romeo 156 2.0 JTS Sportwagon. Dat was wel leuker, maar na enkele reparaties heb ik mezelf vaak teruggewenst in de degelijke Subaru.

Wat rijd je nu en waarom?

Een BMW 320i e90. Hij rijdt het fijnst van alle auto’s die ik heb gehad. Lichtvoetig en direct. Ik heb ‘m niet gekocht omdat ik het echt een mooie auto vind. Wel omdat ik denk dat je naast een Alfa ook ooit een BMW moet hebben gehad. Beide merken doen er veel aan om de bestuurder te betrekken bij het rijden, de een met meer succes dan het andere.

Wat is je droomauto en waarom?

Ik vind de Jaguar F-type coupé weergaloos mooi. En dan met de vijf liter V8. De F-type is gedrongen, niet te veel lijnen, beetje agressief maar ook chique. Dat kunnen niet veel automerken. Sowieso ben ik wel fan van Jaguars, al vanaf de oudere XJ’s en de XJ-S. De laatste XJ vind ik trouwens ook een monument van een auto.

Wat was je mooiste auto moment?

Ik heb wel meerdere fijne automomenten, maar afgelopen jaar was ik op roadtrip door Slovenië en Kroatie met mijn Audi A4 cabriolet. Dak open, stoelverwarming aan en genieten van het fantastische uitzicht en de bergwegen.

Als jij jezelf met een auto vergelijkt, wat ben je dan?

Een gouden Volvo V70 type R uit 1999. Praktisch, allround, en flink wat vermogen.

Wat is je guilty pleasure?

Ik heb een zwak voor Maserati’s. De Quattroporte uit 2004 is een van de mooiste ontwerpen ooit. Het geluid van de 4.7 is schaamteloos. Heel leuk.

    Meld je aan
    voor onze nieuwsbrief!

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

    Dank voor uw inschrijving!
    Wij hebben uw aanmelding ontvangen.