Porsche GT3 Cup

De nieuwe Porsche 911 GT3 cup is eindelijk af. Begin 2019 begonnen ze bij Porsche met het ontwikkelen van de nieuwe 911 GT3 cup. Met zijn nieuwe design, grote vleugel en brede Turbo-body, is deze Porsche nóg agressiever.

Kan het nog harder, sneller én krachtiger? Ja!

Prestaties Porsche 911 GT3 Cup

De 911 GT3 Cup heeft een watergekoelde 4,0-liter zescilinder. Hiermee heeft de auto een topvermogen van 375 kW / 510 pk, en een maximale koppel van 470 Nm bij 6.150 tpm. De nieuwe Porsche GT3 Cup weegt, in tegenstelling tot zijn voorganger, 35 kg meer. Dit komt door de extra verstevigingspunten en het ontsnappingsluik in het dak, dat aan de laatste veiligheidseisen voldoet. Daarentegen is de 911 GT3 Cup nog steeds niet zwaar, met een drooggewicht van 1.260 kg.

De motor is gekoppeld aan een sequentiële zestraps versnellingsbak, een drieplaats racekoppeling en een vliegwiel met enkele massa. De versnellingen kiest de coureur met paddles, waarna de gekozen versnelling elektrisch wordt geactiveerd.

Ergonomie

Naast het stoere uiterlijk, is de 911 GT3 Cup ook van binnen aangepast. Naar verzoek van de coureurs zijn er zaken aangepast, zoals het verticaal verstellen van de stoelen en zijn de schakelaars zijn opnieuw gegroepeerd. Ook hebben ze het multifunctionele stuur uit de 911 GT3 R overgenomen.

De auto is ook voorzien van een 10,3- inch kleurendisplay. Dit geeft foutmeldingen weer en belangrijke settings zoals ‘wet’ voor racen in de regen. Ook krijgt de coureur de benodigde informatie zoals het toerental, water- en olietemperatuur en de ingeschakelde versnelling.

Racen met uithoudingsvermogen

De motor heeft pas na 100 uur racen een controle nodig, de versnellingsbak na 60 uur. Om hier een beeld bij te vormen, moet je denken aan ongeveer 2 jaar Porsche Mobil 1 Supercup. Een grote beurt is pas nodig na 120 race-uren.

Voor een scherper instuurgedrag en een betere feedback voor de coureur, is de achterwielophanging vrijwel gelijk aan die van het productiemodel. Aan de voorkant wordt nu, met een moeilijke naam, een multilink-ophanging met dubbele wishbones en Uniball-lagers toegepast.

Porsche start in februari 2021 met het leveren van de Porsche 911 GT3 Cup leverbaar is vanaf 225.000 euro (exclusief belastingen).

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *