Wil je je rijbewijs halen? Dan is het auto theorie examen een van de twee examens waar je voor moet slagen. Veel mensen vinden het lastig om zich voor te bereiden op het auto theorie examen. Ze zijn bang voor de zenuwen en weten niet wat ze kunnen verwachten. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken! Wij leggen je hier uit hoe je jezelf kunt voorbereiden op het auto theorie examen. Daarnaast vertellen we je alles over het examen zelf, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Gespreid leren voor het auto theorie examen

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het auto theorie examen, is het belangrijk om gespreid over een aantal dagen of weken te leren. Zo leer je het beste! Probeer elke dag een half uurtje te studeren voor het auto theorie examen. Bereid je ook voor op de zenuwen. Zenuwen zijn heel normaal en iedereen krijgt ze wel eens. Accepteer dat je zenuwen krijgt en ga ermee om als een normaal onderdeel van het examen. Wees niet bang voor je zenuwen, maar gebruik ze om extra scherp te zijn tijdens het examen!

Hoe ziet het auto theorie examen eruit?

Het auto theorie examen bestaat in totaal uit drie verschillende onderdelen. Dit zijn gevaarherkenning, kennis en inzicht. Zonder uitzonderingen duurt het examen een half uur. Voor het onderdeel gevaarherkenning krijg je per vraag acht seconden de tijd om antwoord te geven. In totaal heeft dit onderdeel 25 vragen, waarvan je er 13 of meer goed moet hebben beantwoord. Er is geen vaste tijd per vraag voor de onderdelen kennis en inzicht. Voor het onderdeel kennis moet je in totaal tien van de 12 vragen goed hebben beantwoord. Voor het onderdeel inzicht moet je minstens 25 vragen van de 28 goed hebben beantwoord.

Na het auto theorie examen

Gelijk na het auto theorie examen krijg je je uitslag op de computer te zien. Dit resultaat wordt binnen een kwartier ook naar je gemaild. Ook kun in de mail zien welke onderdelen je minder goed beheerst, wat goed uit kan komen als je het auto theorie examen niet gehaald hebt. Als je geslaagd bent is je uitslag anderhalf jaar geldig. Als je bent gezakt voor het auto theorie examen, kan je via het CBR online een herexamen aanvragen.

Voorbereiden op het auto theorie examen

Veel mensen denken dat alleen leren voor het auto theorie examen voldoende is om het examen te halen. Alhoewel hier een kern van waarheid inzit, kan het ook helpen om met oefenexamens te oefenen voor het theorie examen auto. Er zijn online veel oefenexamens beschikbaar die qua structuur en vragen erg lijken op het echte examen. Zo weet je precies wat voor soort vragen je kunt verwachten én kun je gelijk zien aan welke onderdelen je verder nog moet werken. Zo ga je goed voorbereid het auto theorie examen in!

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *