Als je graag een nieuwe uitdaging aangaat om jouw auto weer strak in de lak te zetten, dan is het schuren van de auto een leuke uitdaging. Het spuiten is al een vak apart maar de voorbewerking is nog veel belangrijker dan dat. Want elke imperfectie in de voorbewerking zie je terug in het eindresultaat. Daarom gaan we vertellen hoe je de auto het best kunt voorbereiden voordat je gaat spuiten. Daarnaast gaan we het ook hebben over de afwerking na het spuiten. 

Het schuren van de auto  

Hoe beter en strakker de auto geschuurd wordt, hoe strakker de auto in de lak kan komen te staan. Om er zeker van te zijn dat je het juiste gereedschap hebt om de klus aan te gaan, wordt sterk aangeraden om een professionele schuurmachine te kopen. Daarnaast heb je ook veel schuurpapier nodig van een hele grove korrel naar een steeds fijnere korrel. Hoe gladder de auto geschuurd is hoe strakker de lak hecht aan de auto. 

Het plamuren van de auto 

Meestal wanneer je ervoor kiest om deze ingreep te doen bij de auto, is de auto niet helemaal perfect. Aangezien je nu al zo ver gaat met het schuren en spuiten van de auto, kun je het beste er nog een stap tussen doen. Namelijk het plamuren van de auto, je moet alleen de imperfecties uit de auto plamuren. Want hoe minder plamuur er op de auto zit hoe beter het is, maar het kan wel het verschil maken in hoe strak de auto is afgewerkt. Nadat de auto geplamuurd is waar nodig, dien je deze plekken ook nog een keer bij te schuren. Door de plamuur te schuren maak je het zo egaal mogelijk, zo zorg je ervoor dat deze net zo glad wordt als de rest van de auto. Zodat de lak ook zo egaal mogelijk op de auto gespoten wordt. 

Het na ‘schuren’ van de lak   

Om de lak na het spuiten volledig tot zijn recht te kunnen laten komen, kun je deze nog een keer na ‘schuren’. Dit doe je niet met een schuurmachine maar met een polijstmachine. Het doel van een auto polijsten is om de fijne krasjes uit de lak te kunnen polijsten. Het is dus een veel fijnere manier van schuren. Bij een schuurmachine werk je met ruw schuurpapier en bij polijsten met een zachte pad welke ingesmeerd wordt met polijstmiddel, voor het corrigeren van de lak in plaats van weg halen.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *