Met private lease kan je voor een vast bedrag in een nieuwe auto rijden. Omdat alle kosten behalve de benzine/opladen in één bedrag zijn verwerkt heb je meteen goed overzicht van je maandelijkse autokosten. In dit artikel kijken we naar de voordelen van private lease en hoe je de goedkoopste private lease deal kan vinden.

Voordelen van een private lease auto

Het grote voordeel van een private lease auto is dat alle kosten al zijn verwerkt in de maandprijs. Je kunt dus onbezorgd autorijden en hoeft je geen zorgen te maken over het kiezen van de juiste verzekeringen en dekking. Je hoeft in vergelijking met het kopen van een tweedehands auto je zit zorgen te maken over de staat van de auto. Met private lease rijd je in een gloednieuwe auto en zelfs bij een occasion is de auto niet meer dan twee jaar oud. Bij private lease heb je ook veel meer flexibiliteit. Je kunt een private lease voor korte termijn gebruiken of juist een langdurig contract aangaan voor een lagere maandprijs.  

Welke verschillende leasevormen zijn er voor private lease?

Voor private lease zijn er drie verschillende soorten leasevormen waaruit je kunt kiezen: shortlease, occasion lease en een financial lease. Als je nog niet zeker weet of je een jaar wil vastzitten aan dezelfde auto dan is een shortlease de beste keuze voor jou. Bij een shortlease kun je maandelijks je leasecontract stopzetten of verlengen. Je betaalt wel een hogere maandprijs, maar hebt wel het meest flexibele contract. 

Als je liever een goedkoper contract wil en het niet erg vindt om in een oudere auto te rijden dan is een occasion lease de beste keuze. Met een occasion lease rijd je in een tweedehands auto die een lagere aanschafprijs heeft dan een gloednieuwe private lease auto. Deze tweedehands auto’s zijn niet zoveel gebruikt en rijd hetzelfde uit als een nieuwe auto 

Een financial lease is een zakelijke leasevorm. Hierbij betaal je de auto in termijnen af net zoals een hypotheek op je huis. Nadat je leasetermijn is afgelopen ben jij meteen de eigenaar van de auto. Je hoeft als ondernemer dus niet in één keer een grote investering te doen voor nieuwe bedrijfsauto.   

De meest voordelige private lease auto vinden

Tegenwoordig zijn er veel verschillende leasemaatschappijen waaruit de consument kan kiezen. Hierdoor kan het lastig zijn om een overzicht te krijgen van het huidige aanbod. Om het zoeken makkelijker te maken kan je gebruik maken van een online private lease vergelijker. Met een private lease vergelijker krijg je het aanbod te zien van meerdere leveranciers en kan je filters gebruiken om jouw ideale private lease auto te vinden. Zo kun je gemakkelijker zien welke leasemaatschappij de beste private lease aanbiedingen heeft.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *