Vrouw met autopech

Heb je een nieuwe auto gekocht? Wacht dan niet te lang met het verzekeren van het voertuig. Je mag namelijk de openbare weg niet op als je jouw auto niet verzekert. Daarom sluiten veel mensen vrijwel direct na de aankoop van een nieuwe auto een autoverzekering af. Het afsluiten van een autoverzekering is alleen geen gemakkelijke opgave. Dit komt vooral doordat je nogal wat keuzes moet maken voordat je de verzekering af kunt sluiten. Vind je het lastig om te bepalen wat de juiste autoverzekering is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij helpen jou in deze tekst namelijk om de juiste verzekering voor je auto te kiezen.

Verdiep je in de verschillende mogelijkheden

Om de juiste autoverzekering te kiezen, moet je allereerst weten wat er allemaal mogelijk is. Bij de meeste verzekeraars kun je uit drie verschillende dekkingen kiezen. Voordat je een keuze maakt, is het belangrijk om te weten wat er allemaal gedekt wordt door de verschillende autoverzekeringen. Daarom lichten we de verschillende opties hier kort toe.

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Als je met jouw auto de weg op wilt in Nederland, moet je het voertuig minimaal verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Met deze dekking ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto aanricht bij anderen. Raak je een auto bij het inparkeren? Dan kun je een claim indienen bij de verzekeraar om de schade aan de andere auto vergoed te krijgen. Een verzekeraar keert bij deze dekking geen geld uit voor schade aan jouw eigen auto.

2. WA + Beperkt Casco

Vind je een WA-verzekering wat mager? Dan is WA + Beperkt Casco mogelijk meer iets voor jou. Als je deze verzekering afsluit, wordt ook schade aan je eigen auto gedekt. Het gaat hierbij wel alleen om schade van ‘buitenaf’, zoals storm, brand, hagel of een aanrijding met een dier. Een verzekeraar keert geen geld uit bij schade als gevolg van een ongeluk.

3. WA + Volledig Casco

De laatste dekking die je kunt kiezen, is WA + Volledig Casco. Deze dekking staat ook wel bekend als een allriskverzekering. Dit komt door de uitgebreide dekking. WA + Volledig Casco vergoedt namelijk niet alleen schade van ‘buitenaf’, maar ook schade die ontstaat door een aanrijding. Dit is zelfs het geval als je de aanrijding zelf veroorzaakt hebt. 

Neem de leeftijd van de auto als leidraad

Nu je weet wat de mogelijkheden zijn, wordt het tijd om knopen door te hakken. Helaas is dit voor veel mensen makkelijker gezegd dan gedaan. Weet je niet wat de juiste auto verzekering is? Neem de leeftijd van de auto dan als leidraad. Voor auto’s ouder dan 10 jaar wordt bijvoorbeeld vaak alleen een WA-autoverzekering afgesloten. Dit komt doordat de waarde van dergelijke auto’s vaak niet bijzonder hoog meer is. Is je auto tussen de 6 en 10 jaar oud? Dan kiezen veel mensen voor WA + Beperkt Casco. Voor auto’s jonger dan 6 jaar geniet WA + Volledig Casco de voorkeur.

Vergelijk verschillende verzekeringen met elkaar

Je kunt vandaag de dag bij een groot aantal verzekeraars een autoverzekering afsluiten. Dit maakt het er niet makkelijker op om de juiste autoverzekering te vinden. Ga daarom ook nooit over één nacht ijs, maar neem de tijd. Je doet er bijvoorbeeld goed aan om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. De makkelijkste manier om dit te doen, is met behulp van een vergelijkingssite. Zo’n site geeft jou binnen een paar tellen een overzicht met autoverzekeringen die aan jouw eisen voldoen. Hierdoor duurt het nooit lang voordat je de juiste autoverzekering gevonden hebt.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *