Elektrisch rijden is voor veel mensen een enorm fijne ervaring. Geen gedoe meer met het schakelen en daardoor snel kunnen optrekken. Geen ronkende motor die je hoort tijdens het rijden, en natuurlijk het fiscale voordeel dat je kunt genieten. Toch is en blijft er een aspect een groot pijnpunt onder elektrische rijders, namelijk de laadpunten. Een laadpunt niet kunnen vinden als je er een hard nodig hebt. Of er één gevonden hebben waarna je merkt dat deze al in gebruik is en je moet wachten. Dit kost veel tijd en kan erg frustrerend zijn. Daarom kan het misschien aantrekkelijk voor je zijn om zelf een laadpaal aan te schaffen. Wij hebben de voordelen van het hebben van een eigen laadpaal voor je op een rijtje gezet.

Altijd kunnen laden

Het grootste voordeel is natuurlijk wel dat je een auto altijd op kunt laden wanneer het uitkomt. Hier hoef je niet meer een stuk voor te rijden, dit is erg praktisch. Vooral als je veel thuis werkt kan dit erg handig zijn. Het laden van een elektrische auto duurt minstens een paar uur. Daarom laden we een auto vaak op tijdens het werk of tijdens vrije uren. Een laadpaal thuis zorgt ervoor dat je op ieder moment van de dag de auto op kunt laden. Zo kun je de auto ‘s nachts opladen zodat je ‘s ochtends vroeg de deur weer uit kunt zonder zorgen.

Niet meer hoeven wachten

Er zijn inmiddels meer dan 60.000 laadpalen in Nederland waar je gebruik van kunt maken. Het doel van de regering is om per 2030 zo’n 1,7 miljoen laadpunten geplaatst te hebben. Helaas moeten we het in de tussentijd met een beperkt aantal palen doen. Dit zorgt dan ook voor de lange wachttijden voor de laadpalen. Als je zelf een laadpaal aanschaft kun je op ieder moment van de dag de auto opladen zonder te wachten.

Bespaar nog meer kosten

Ook kun je met een eigen laadpaal kosten besparen. Over het algemeen staat elektrisch rijden bekend om de goedkopere kosten ten opzichte van een auto die rijdt op diesel of benzine. Toch kun je de kosten ook met een eigen laadpaal nog verder drukken. Hierbij moet je natuurlijk wel de kosten voor laadpaal incalculeren. Na de aanschaf zul je zien dat je veel minder geld kwijt bent aan het opladen. Dit komt door de tarieven die je betaalt via je eigen energienetwerk. Dit is eigenlijk altijd goedkoper ten opzichte dan de tarieven die men rekent voor openbare laadpalen .

Categorieën