Vernieuwde Volkswagen Polo R-Line

De laatste jaren zien we een flinke stijging in de aankoop van elektrische voertuigen. Maar elektrisch rijden is niet voor iedereen weggelegd. Wil jij zuiniger en duurzamer gaan rijden, maar nog niet volledig elektrisch? Kijk dan eens naar de voordelen van een hybride auto. Automerken maken hun modellen steeds zuiniger dankzij hybride techniek. Een hybride auto van Volkswagen combineert de voordelen van een brandstofauto met het lagere verbruik van een elektrische auto, dankzij een elektrische hulpmotor en een batterij voor stroom. Volkswagen biedt verschillende vormen van hybride rijden aan, zo is hybride rijden voor iedereen.

Vormen van hybride rijden van Volkswagen

Met een hybride auto rijd je zowel elektrisch als op benzine. Hybride auto’s zijn niet alleen zuinig en milieuvriendelijk, maar ook nog eens verrassend krachtig. Autofabrikanten brengen verschillende hybride modellen op de markt. Variërend van full hybride, mild hybride tot plug-in hybride. Maar wat is het verschil tussen deze varianten hybride auto’s? 

Een full hybride auto van Volkswagen combineert een elektrische motor met een verbrandingsmotor. Deze combinatie zorgt voor een soepele aandrijving en minder brandstofverbruik. Tijdens het rijden wekt de elektromotor zelf energie op bij het uitrollen en remmen. Deze energie wordt vervolgens gebruikt om de verbrandingsmotor te ondersteunen. Een full hybride auto hoef je nooit op te laden aan een laadpaal, maar kan wel afstanden volledig elektrisch afleggen.

Bij een mild hybride voertuig van Volkswagen wordt de brandstofmotor alleen ondersteund door de elektromotor. De accu is kleiner dan bij een full hybride auto, waardoor de elektromotor niet onafhankelijk van de brandstofmotor kan werken. De elektrische hulpmotor heeft alleen maar een assisterende rol. Wanneer je remt, laadt de accu automatisch bij. Een mild hybride auto is een relatief betaalbare en simpele manier om zuiniger te rijden, terwijl je niets inlevert op prestaties. De nieuwe Passat, Tiguan en Golf van Volkswagen zijn leverbaar als mild hybride. 

De derde variant van Volkswagen is een plug-in hybride auto. Deze is vrijwel hetzelfde als een full hybride auto. Het verschil is dat een plug-in hybride auto niet alleen oplaadt tijdens het rijden, maar ook kan opladen aan een laadpaal. Hierdoor kun je vaker gebruikmaken van de elektromotor. Met een plug-in hybride model van Volkswagen, zoals de nieuwe Tiguan, Passat en Golf, kun je tot wel 130 kilometer volledig elektrisch rijden. 

Waarom een hybride auto?

Er zijn een tal van redenen om te kiezen voor een auto met hybride aandrijving. Het grootste voordeel van een hybride auto van Volkswagen is het lagere brandstofverbruik. Dit is namelijk aanzienlijk lager vergeleken met een auto met brandstofmotor. Vooral bij korte afstanden en in de stad is een hybride auto uiterst efficiënt, omdat deze dan vaak deels of volledig elektrisch rijdt. Hierdoor zal de CO2-uitstoot aanzienlijk lager zijn, wat gunstig is voor het milieu. Bij lange afstanden en op de snelweg kan een hybride auto moeite hebben met energie terugwinnen waardoor er wel brandstof nodig is om hoge snelheden aan te houden.

Bovendien heb je met een plug-in hybride auto verschillende belastingvoordelen, zoals lagere wegenbelasting en subsidies.

Het laatste voordeel is dat je met een hybride auto de mogelijkheid hebt om kleine afstanden volledig elektrisch af te leggen. Dit kan alleen bij plug-in hybride modellen. Met de plug-in hybride modellen van Volkswagen rijd je al snel de eerste 120 kilometer volledig elektrisch. 

Is hybride rijden met Volkswagen voordeliger?

In de aanschaf zijn hybride auto’s vaak wat duurder dan auto’s met alleen een verbrandingsmotor. Maar door de korting op de motorrijtuigenbelasting (alleen bij plug-in hybrides) én de lagere verbruikskosten worden de hogere aankoopkosten er vaak uitgehaald. Kies je dit jaar voor een plug-in hybride auto, dan ontvang je tot 2025 50% korting op de motorrijtuigenbelasting, in 2025 is dit 25% en vanaf 2026 moet de volledige motorrijtuigenbelasting worden betaald.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *