Uit onderzoek blijkt dat het aantal huishoudens dat kiest voor private lease de afgelopen jaren fors is toegenomen. Waar het aantal private leasecontracten in 2018 nog op zo’n 150.000 lag, is dat aantal opgelopen tot circa 239.000 in 2022. De cijfers over 2023 zijn hierbij nog niet bekend. Ondanks de forse groei van 2018 naar 2022 lijkt de groei procentueel iets af te vlakken. Het verschil tussen 2021 en 2022 is met respectievelijk 231.000 en 239.000 contracten aanmerkelijk kleiner. Dat private lease zo in trek is bij de consument is niet gek. Het biedt verschillende voordelen, onder meer voor consumenten die elektrisch willen rijden maar momenteel onvoldoende budget hebben om in een elektrische auto te investeren. In dit artikel lees je er meer over. 

Voornaamste redenen om te kiezen voor private lease 

Een van de voornaamste voordelen van private lease is de zekerheid die men heeft op het gebied van kosten. Voor een vast bedrag per maand zijn onder meer de kosten van een autoverzekering en de wegenbelasting gedekt. Bij het afsluiten van een leasecontract bepaalt de consument hoeveel kilometers deze jaarlijks verwacht te rijden. Het is hierbij belangrijk rekening te houden met het gegeven dat deze kosten fors kunnen oplopen, op het moment dat het gekozen aantal kilometers op jaarbasis overschreden wordt. 

Kosten onderhoud aan auto vaak zeer variabel 

Niet alleen de kosten voor de autoverzekering en wegenbelasting worden vergoed door de leasemaatschappij. Dit geldt ook voor de kosten die voortkomen uit het onderhoud aan de auto. Wie eerder al eens een auto in diens bezit heeft gehad zal weten hoe variabel de onderhoudskosten zijn. Waar je de ene keer enkele tientallen euro’s betaalt voor het vervangen van een sensor en wat filters, lopen die kosten een volgende keer op tot honderden euro’s voor het vervangen van de banden. Met een leasecontract hoef je jezelf daar geen zorgen over te maken. 

Private leasen van een elektrische auto 

Het aantal elektrische occasions is nog relatief beperkt, waarbij de aangeboden modellen vaak aanmerkelijk duurder zijn dan vergelijkbare modellen op benzine of diesel. Consumenten die bij willen dragen aan een beter milieu en klimaat kiezen voor het leasen van een elektrische auto als alternatief. Door een contract af te sluiten voor een paar jaar, kan nadien nog eens bekeken worden of er voordelig geprijsde elektrische occasions beschikbaar zijn. Bij veel leasemaatschappijen is het daarbij mogelijk om de auto na het aflopen van het contract over te kopen.  

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *