Soms moet er een knoop doorgehakt worden als het gaat om je oude auto behouden of niet. Komt er een nieuwe auto, of blijf je investeren in je huidige wagen? Wanneer je tegen steeds meer zaken aanloopt en jij je auto vaker dan je lief is naar de garage moet brengen, dan wordt het tijd om je eens achter je oren te krabben. Daarnaast moet een auto in vele gevallen representatief zijn, het zegt iets over jou als persoon in welke auto je rijdt.

Auto kopen bij de dealer

Het kopen van een nieuwe auto, of een vrij jonge occasion, is een perfect moment om over te stappen op elektrisch rijden. Natuurlijk brengt het kopen van een andere auto flink wat kosten met zich mee. Het kan zelfs zo zijn dat je niet over het geld beschikt om je auto te financieren. Dealers hebben daar soms mooie oplossingen voor in de vorm van een maandelijkse afbetaling. Dit betreft een lening, waarover je vanzelfsprekend rente betaald. Je kunt jezelf dus afvragen of een lening voor een auto bij de dealer goedkoper is dan zelf een financiering voor de betreffende auto te regelen.

Methoden om een andere auto aan te schaffen

De meest voorkomende methoden waarop men een nieuwe/ vervangende auto financiert zijn:

  • Eigen middelen, je kunt de auto geheel zelf betalen
  • Leasen, je koopt geen andere auto, maar huurt hem feitelijk
  • Een lening aangaan, je laat de auto financieren vanuit een lening
  • Lening via de dealer, ook dit betreft een lening, vaak de duurste optie

Wat kies ik?

Heb je niet de beschikking over voldoende eigen geld? Welke keuzes heb je dan voor het aanschaffen van een andere auto?

Leasen

Als je geen zorgen wilt hebben omtrent het onderhoud van de auto en verzekeringen, dan zou leasen wel eens bij je kunnen passen. Let wel: leasen is een dure optie, waarbij de auto nooit jouw eigendom wordt. Je doet het voor een stuk gemak, niet omdat het financieel aantrekkelijk is.

Lening via de dealer

Ben je eenmaal in gesprek met een dealer, dan worden er als snel ‘deals’ gesloten. Je ruilt je oude auto bij hem in, waardoor de prijs voor je nieuwe auto iets lager zal uitvallen. Ook zal de dealer jou een afbetaling mogelijk aanbieden, indien je over onvoldoende eigen middelen beschikt. Aangezien je toch al met de dealer in gesprek bent en je kiest voor een stuk gemak, sluit je de lening bij de dealer af: dan is alles maar geregeld. Dit is echter financieel meestal niet de beste keuze. Leningen via de dealer kennen vrijwel altijd een hogere maandrente dan wanneer je zelf een lening afsluit bij een kredietverstrekker. De dealer fungeert als tussenpersoon en verdient er ook aan.

Lening via kredietverstrekker

Heb jij een auto op het oog, of wil je weten wat je maximaal kunt lenen tegen welke maandrente? Informeer dan vrijblijvend bij een kredietverstrekker welk bedrag je kunt lenen en wat het rentetarief is. Je hebt meestal enkele weken de tijd om gebruik te maken van de offerte. Sta je dan eenmaal bij de dealer, dan kun je direct zelf je lening afsluiten, zonder tussenkomst van derden – zoals de dealer.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *