Wil je iedere dag het idee hebben dat je in een splinternieuwe auto stapt? Daar kun je zelf voor zorgen. Financieel gezien is het uiteraard onhaalbaar om letterlijk elke dag in een nieuwe auto te stappen. Met de tips uit dit artikel kan je er wel voor zorgen dat het zo voelt, ruikt en oogt. En je hoeft er niet eens veel voor te doen.

Laat kleine krassen en deukjes verwijderen

Een auto is een gebruiksvoorwerp en het is dan ook onvermijdelijk dat er krassen op ontstaan. Je hebt te maken met weersomstandigheden, andere weggebruikers en ook vogels kunnen het een en ander achterlaten. Alleen al voor het zicht zou je de krassen en deukjes moeten verwijderen.

Dat kan op verschillende manieren. Zo is spotrepair ideaal als je een klein oppervlak wilt laten herstellen. Spotrepair kan tot een oppervlakte van 1 A4-tje. Alleen het gedeelte dat aangepakt moet worden (de spot) krijgt een behandeling. Dit is een snelle manier van schadeherstel.

Wassen, maar niet te veel

Gekscherend hoor je de wat luiere autobezitter weleens zeggen dat je auto’s niet te vaak moet wassen, anders poets je de lak ervan af. Onzin natuurlijk, maar helemaal ongelijk hebben ze niet. Niet dat je bang hoeft te zijn dat de lak verdwijnt, maar te veel wassen is ook niet goed. Als je toch veel wilt wassen, gebruik dan milde autoshampoo. Het wordt geadviseerd om minstens een of twee keer per maand de auto te wassen. De wasstraat is ideaal, omdat dan de hele auto goed wordt gewassen.

Een hoes over de auto

Een simpele manier om de auto mooi te houden is om een autohoes te gebruiken. Als je de auto niet gebruikt, kan er van alles op het dak en de motorkap vallen. Regen en hagel bijvoorbeeld, maar ook vogels weten auto’s meer dan eens te vinden. Een bijkomend voordeel van een autohoes is dat je in de winter niet hoeft te krabben als de ruiten bevroren zijn.

Laat de auto polijsten

Als je je auto hebt laten polijsten, herken je hem bijna niet meer terug. Tijdens het polijsten worden kleine beschadigingen aangepakt. Die ontstaan vrijwel altijd, bijvoorbeeld door een steentje of als je met sleutels of een tas tegen de lak stoot. Door de auto te laten polijsten doe je niet alleen je ogen een groot plezier. Krasjes of deukjes kunnen nog zo klein beginnen, als ze gaan roesten, kunnen ze flink wat schade aan de carrosserie aanrichten. Het advies is om de auto eens per jaar te laten polijsten.

Behandel de auto als je geliefde

Sommige mensen zijn bij wijze van spreken verliefd op hun auto. Daar kun je een voorbeeld aan nemen. Door goed voor de auto te zorgen, blijft hij automatisch mooier. Goed ervoor zorgen betekent niet alleen maar de buitenkant schoonmaken, maar ook het innerlijk, oftewel de binnenkant. Eet niet in de auto en ga er regelmatig met de stofzuiger doorheen. Zo blijft de auto lekker nieuw ruiken.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *